Jag har knåpat ihop en soppa med följande ingredienser, 0.5 l Grädde, 2 st knippen Broccoli, 1 stor lök, lite grönsaksbuljong och salt+peppar. Sedan ordentligt med knaperstekt bacon ovanpå. Första gången som jag gjorde soppan blev den otroligt bra, mycket "mustig" och fin. Då jag tänkte göra om härligheten efter ett par veckor smakade den vedervärdigt. Fruktansvärt besk, gick inte att äta. Jag blev otroligt förvånad och har därför lagat soppan 6 ggr den senaste månaden för att utvärdera. 2 ggr otroligt god. 2 ggr oätlig/ fick slänga. 2 ggr sådär, beskt men går att äta.
Jag begriper ingen ting. Jag använder alltid färsk broccoli som ser fin ut och tar inte med någon stam på broccolin utan bara det sprödaste längst ut.
Är det någon som vet vad som hänt?
Jag är tacksam för svar då jag dels tycker det är synd att inte kunna laga denna mycket goda soppa, men mest är jag otroligt nyfiken!