Tråd:
Hjälp med översättning av recept….

Inlägg

@boz1965

Skrivet av Beckis83 den 25 aug 2010

all-purpose flour blev allrengöringsmedel mjöl...kul!...

Många goda skratt blir det, som sagt. Men man fattar iaf de stora dragen om inte annat. :DD

All-purpose flour är helt enkelt vanligt kärnvetemjöl. :)

@beckis83

all-purpose flour blev allrengöringsmedel mjöl...kul!...

@boz1965

Google Översätt är en bra start när man inte riktigt förstår det språk som man gärna vill läsa ett recept (eller nån annan text vad den saken anbelangar) på. Men nu ÄR det en maskinöversättning och resultatet kan bli en aning komiskt emellanåt, men då har du åtminstone fått dig ett gott skratt på köpet :D

En annan sak är att amerikanska och engelska mått inte kan översättas rakt av till svenska, då blir det helt fel. De använder inte decimalsystemet som vi gör. De använder ett måttsystem som kallas "Imperial" och som är lite krångligt att översätta. T.ex. kan "Cup" inte översättas till "Kaffekopp" som för oss är detsamma som 1½ dl men som är betydligt mer enligt Imperial-systemet.

Här hittar du en väldigt bra sida när det gäller att översätta olika mått: http://hem.bredband.net/bhj56bhj/javascript/convert/index_s.html

Och här hittar du Google Translate: http://translate.google.se/?hl=sv&tab=wT#

På översättningssidan för olika mått och vikt borde det vara rubrikerna "Vikt" och "Volym" som är intressanta för oss matlagare och på Google translate är det bara att markera, klippa ut och klistra in och sedan klicka på knappen "Översätt".

Edit: Korrigerat slarvfel

@beckis83

Tack för hjälpen!

@frucaos

Skrivet av Beckis83 den 24 aug 2010

Hittade detta recept på Martha Stewarts hemsida men har knagglig engelska. Nån som kan hjälpa mig att översätta?

Ingredienser
Blir en 13 3/4 x 4 1/4 tums kaka.
Till (Paj)degen:
10 grahamskex i bitar. (ca 10cm x 5cm)
Till fyllningen:
6 msk osaltat smör, smält.
85 g kvalitetsmjölkchoklad, och mer till att dekorera med.
4,1 dl vispgrädde
1,8 dl slätt jordnötssmör
1,2 dl färskost
0,8 dl kondenserad mjölk

Gör så här:
1. Smula sönder kexen i en matberedare. Häll dem i en bunke och tillsätt smält smör. Blanda väl. Ha degen i en rektangulär form på ca 9,5 x 11 cm med löstagbar botten. (Finns sådana här??)
Tryck ut smuldegen upp mot sidorna på formen och täck bottnen jämnt. Ställ kallt medan du gör fyllningen.
2. Fyll en stor skål med is och vatten.
Hacka chokladen fint och lägg i en mellanstor skål.
Värm 1.2 dl grädde till kokpunkten, på medelvärme. Häll den över den hackade chokladen och ställ åt sidan för att göra chokladganache. Vispa ihop grädde och choklad. Ställ i isvattnet och vispa hela tiden till den är sval. När den är sval, ta upp ur isvattnet och fortsätt vispa tills ganachen precis håller formen - vispa inte för länge. Sprid ut den i formen och ställ kallt tills den stelnat.
3. Blanda jordnötssmör, färskost och kondenserad mjölk i en matberedare tills blandningen är jämn. Häll över i en skål
4. Vispa 1,8 dl grädde tills den är mjukvispad. Ha den i jordnötssmörsblandningen och vipsa ihop dem.
5. Skeda över blandningen i formen, ställ tillbaka i kylen minst 2 timmar eller över natten.
Ta ut 10 min innan den ska serveras, lägg över den på ett serveringsfat.Vispa det som är kvar av grädden och dekorera kakan med den.
Använd en potatisskalare och gör krulliga chokladbitar till dekoration.

Lycka till - låter gott! Kanske provar själv en gång.

@beckis83

Hittade detta recept på Martha Stewarts hemsida men har knagglig engelska. Nån som kan hjälpa mig att översätta?

Ingredients
Makes one 13 3/4-by-4 1/4-inch tart
FOR THE CRUST
Ten 4 3/4-by-2 1/2-inch graham crackers, broken into pieces
FOR THE FILLING
6 tablespoons unsalted butter, melted
3 ounces best-quality milk chocolate, plus more for curls
1 3/4 cups heavy cream
3/4 cup creamy peanut butter
1/2 cup cream cheese (4 ounces)
1/3 cup sweetened condensed milk

Directions
1.Place graham crackers in the bowl of a food processor, and pulse until fine crumbs are formed. Transfer to a medium bowl, and add butter. Stir with a fork until thoroughly combined. Place crumbs in a 13 3/4-by-4 1/4-inch rectangular tart pan with a removable bottom. Press crumbs up the sides of the pan to form the edge of the tart and then evenly over the bottom of the pan. Place in the refrigerator while making the filling.

2.Fill a large bowl with ice and water. Finely chop chocolate, and place in a medium bowl. Place 1/2 cup cream in a small saucepan over medium heat, and bring to a boil. Pour over chopped chocolate, and set aside for 5 minutes to yield chocolate ganache. Whisk to combine. Set in ice bath until ganache is cool, whisking constantly. Once cool, remove from ice bath, and whisk until ganache is just thick enough to hold its shape; do not overbeat. Spread in the bottom of the prepared crust, and return to the refrigerator until set.

3.Combine peanut butter, cream cheese, and sweetened condensed milk in the bowl of a food processor; process until smooth. Transfer to a mixing bowl.

4.Whip 3/4 cup heavy cream to soft peaks. Add whipped cream to peanut butter mixture; whisk to combine.

5.Spoon mixture into prepared crust; return to the refrigerator for 2 hours or overnight. Remove tart from refrigerator, and transfer to a serving platter 10 minutes before serving. Whip remaining 1/2 cup cream. Top tart with dollops of whipped cream. Use a vegetable peeler to make chocolate curls for garnish.