Tråd:
Hjälp! Rågsikt istället för vetemjöl

Inlägg

@pennypenny

Jag kommer att spana efter ditt resultat, Håller tummarna, men jag tror faktiskt på det.

@tankgirlie

Oki, jag gör ett försök då ;) Jag får meddela sedan hur det gick :)

@pennypenny

Hej, jag tycker att du kör på! Jag har haft samma problem med sockerkaka. Det gick bra! Rågsikt är ju hälften vetemjöl. KÖR!
Berätta sedan, jag tror de blir goda. Kanske risk att de blir lite torrare om du ska spara dem länge.

@tankgirlie

Haha, jag har försökt googla det, hittade faktiskt ett recept på en banan och chokladkaka där man skulle använda rågsikt.......jag är i valet och kvalet, rågsikt innehåller ju inte så mycket råg trots allt känns det som men det är synd om man får kasta en hel kaka :)

Ingen som provat?

@the_mama97mia

Låter inte som ngn hit. Men vad vet jag, testa och berätta sen.... :p

@tankgirlie

Nu behöver jag hjälp lite snabbt :)

Jag fudnerar på att baka brownies idag men kom på att jag gjorde slut på allt vetemjöl igår till matbrödet. Kan man byta ut 2,5 dl vetemjöl i ett kakrecept mot 2,5 dl rågsikt?

Jag vill så gärna slippa stanna vid mataffären idag igen för att köpa mjöl :)

Tacksam för sanbbt svar!