Tråd:
Julmatstips

Inlägg

@boz1965

Skrivet av DoctorWho den 15 dec 2013

[quote]Skrivet av boz1965 den 15 dec 2013

För att få griljeringen att fästa bättre på skinkan och inte trilla av när man skivar den så kan man gnida in skinkan med potatismjöl eller Maizena innan man smetar på griljeringen. Stärkelsen fungerar som ett klister.

Man kan också blanda i 1 msk potatismjöl till varje ägg i griljeringen. Griljeringen blir fastare i konsistensen och sitter därmed kvar på skinkan.[/quote]

Det kan man göra, men det fäster inte bättre på skinkan för det. Tro mig, jag har provat. ;)

@doctorwho

Skrivet av boz1965 den 15 dec 2013

För att få griljeringen att fästa bättre på skinkan och inte trilla av när man skivar den så kan man gnida in skinkan med potatismjöl eller Maizena innan man smetar på griljeringen. Stärkelsen fungerar som ett klister.

Man kan också blanda i 1 msk potatismjöl till varje ägg i griljeringen. Griljeringen blir fastare i konsistensen och sitter därmed kvar på skinkan.

@boz1965

Ja, det ska ligga som ett klister mellan griljeringen och skinkan.

@rosatalo

Skrivet av boz1965 den 15 dec 2013

För att få griljeringen att fästa bättre på skinkan och inte trilla av när man skivar den så kan man gnida in skinkan med potatismjöl eller Maizena innan man smetar på griljeringen. Stärkelsen fungerar som ett klister.

Före senapen?

@boz1965

För att få griljeringen att fästa bättre på skinkan och inte trilla av när man skivar den så kan man gnida in skinkan med potatismjöl eller Maizena innan man smetar på griljeringen. Stärkelsen fungerar som ett klister.

@boz1965

Jag tänkte att vi kanske kunde ge varandra lite tips angående matlagning och servering nu inför julen.