Tråd:
Köpefralla, en sån fralla man köper i affären

Inlägg

@fredrik69

Manitoba Cream!?! Har aldrig hört talas om det men nu måste jag pröva. Barnen kommer att bli överlyckliga om det funkar. tack för tipset.(Y)

@hembakt2

Halloj! Jag för min del bryr mig inte speciellt om tillsatser. Är det gott och blir bra, då funkar det för mig:)

Jag ska testa ditt trick med kalljäsning, mindre jäst och lösare deg! Det verkar najs!

@rostok

Hej, jag tillhör dem som först föll för Manitoba Cream men har nu helt slutat använda det. Istället har jag helt gått över till ekologiska mjöl och då även dessa kan innehålla vissa tillsatser så köper/bakar jag inte med alla dessa heller, dvs jag kollar att det mjöl jag köper är helt utan tillsatser

Just MC har ovanligt mycket tillsatser för att passa mig. Inte så att jag alltid undviker tillsatser, men när jag bakar så gör jag det för att jag vill ha ett bra bröd, där jag själv vill bestämma vad som ska finnas i brödet!

Lite om en diskussion om detta kan man läsa här: http://paindemartin.blogspot.com/ Obs, läs även kommentarerna.

Glömde skriva att om man använder kallt vatten, långjäser och bara har i lite jäst (mindre än ½ av vad som står i receptet ova) samt gör degen ganska lös så får man också bra resultat med sina frallor.

@hembakt2

Annie! tack för uppskattningen! *rodnar lite*
Jag är glad och hoppas det hjälper till med frallbaket:) Må dina frallor lyfta till oanade höjder!

@annie28

Tackar sååå mycket för ditt recept å eviga sökande :) ska testa detta! Älskar ju såna där färdiga frasiga goa frallor... mmm

@hembakt2

Aaah... lite Durumvete i! Låter gott! Undrar om man skulle kunna köra det som pizzadeg tro? Tack för betyget!:)

Hahahah... "annars blir det...... skitigt i kylskåpet.":)))

@markus

Jag har testat Manitouba Cream och är klart imponerad av resultatet. Blandar dock in 200g Durumvete på 600g degvätska. Fungerar utmärkt att kalljäsa. Kom bara ihåg att använda kall degvätska, annars blir det...... skitigt i kylskåpet.
Tsk socker eller sirap som receptet ovan anger ger "mat" åt jästen och är fundamental för en lyckad jäsning. (Y)(Y)(Y)(Y)(Y) av 5 möjliga...

@hembakt2

Tack A för de trevliga orden!:) jag har faktiskt inte provat kalljäsa, men det var någon annan här som testat det och det hade tydligen blivit jättebra!

Hej Scarlett! Receptet är skrivet för Manitoba Cream, så det är bara att följa:) du kan byta ut vetemjöl mot manitoba vad du än ska göra, skulle jag säga! lycka till och må dina frallor bli luftiga!:)

@scarlettrose

Jag har aldrig hört talas om Manitoba Cream förut, men det låter ju spännande.
Om man använder det i ett recept där det står att man ska ha vetemjöl, tar man då den mängden mjöl som står i receptet, eller behöver man mer/mindre av det?
Kan det användas till vad som helst?
Blir ju väldigt sugen på att testa :)

@annapannapersson

Hej Hembakt2!

Jag ska prova ditt recept! Fungerar det att jäsa över natten i kylskåp?!

Jag var inne och kollade din blogg! Hahahaha! Det är nog den roligaste bloggen jag sett! Du skriver ju för härligt! Hur kommer man på nåt som "skållad skumtomte?". Hoppas du fortsätter skriva!

Hälsn A

@hembakt2

Hoppsan, nu såg jag att jag redan skrivit receptet på forumet för ett par veckor sedan....
Ja, ja.. hoppas det inte gör nåt!