Tråd:
Kokosfett- Jag Behöver Snabbt Svar!

Inlägg

@lotteb

Ville också tipsa om att använda matolja i kakan. Vet inte riktigt hur mycket som skulle utbytas men det används ofta i amerikanska recept i just kakor. Jag skulle säga att en skvätt mindre än vad matfettet skulle vara för oljan. Äppelmos också men att inte ha fett alls kan också bli segt och torrt. Fruktpureer av olika sorter har jag hört talas om. Bara ett tips har inte exact information.

@famsallstrom

Skrivet av zudette den 25 okt 2008

[quote]Skrivet av famsallstrom den 25 okt 2008

[quote]Skrivet av zudette den 25 okt 2008

Nu har du väl bakat din kaka men till en annan gång kan jag tipsa om att använda koncentrerad juice istället för smör/margarin. Jag har gjort det ett par gånger med mycket bra resultat. Kan ju vara ett tips för den som vill göra en fettfri kaka eller om man väntar besök av någon som är laktoskänslig och man vill vara på den säkra sidan.

Juice, spännande! Till vilka kakor kan man använda det och hur mycket juice? :o[/quote]

Till sockerkaka. Jag skulle ta ca 1/2 dl/50 gr - som anges som mängd när man mäter flytande margarin. Jag har bara testat detta i den vanliga sockerkakan men funkar säkert i andra liknande bakverk.[/quote]

Tack! :p

@zudette

Skrivet av famsallstrom den 25 okt 2008

[quote]Skrivet av zudette den 25 okt 2008

Nu har du väl bakat din kaka men till en annan gång kan jag tipsa om att använda koncentrerad juice istället för smör/margarin. Jag har gjort det ett par gånger med mycket bra resultat. Kan ju vara ett tips för den som vill göra en fettfri kaka eller om man väntar besök av någon som är laktoskänslig och man vill vara på den säkra sidan.

Juice, spännande! Till vilka kakor kan man använda det och hur mycket juice? :o[/quote]

Till sockerkaka. Jag skulle ta ca 1/2 dl/50 gr - som anges som mängd när man mäter flytande margarin. Jag har bara testat detta i den vanliga sockerkakan men funkar säkert i andra liknande bakverk.

@famsallstrom

Skrivet av zudette den 25 okt 2008

Nu har du väl bakat din kaka men till en annan gång kan jag tipsa om att använda koncentrerad juice istället för smör/margarin. Jag har gjort det ett par gånger med mycket bra resultat. Kan ju vara ett tips för den som vill göra en fettfri kaka eller om man väntar besök av någon som är laktoskänslig och man vill vara på den säkra sidan.

Juice, spännande! Till vilka kakor kan man använda det och hur mycket juice? :o

@russinet-korinten

Tack för alla svar!Och tack för tipsen:)
Jag skulle haft kakan till ett cafe som ska vara på en tävling, men den tävlingen håller på imorgon också så jag bakar den idag istället:p

@zudette

Nu har du väl bakat din kaka men till en annan gång kan jag tipsa om att använda koncentrerad juice istället för smör/margarin. Jag har gjort det ett par gånger med mycket bra resultat. Kan ju vara ett tips för den som vill göra en fettfri kaka eller om man väntar besök av någon som är laktoskänslig och man vill vara på den säkra sidan.

@vivoplena

Kokosfettet har helt fel smak och din kaka kommer få fel konsistens.

@russinet-korinten

Tänkte baka: Banankaka från Mocambiquemen jag orkar verkligen inte just nu...:ZSka upp tidigt imorron

@irrevirre

NIX! Inte kokosfett.
Vad skall du baka??

@lajefa

Har ditt bordsmargarin en fetthalt på ca 60 % eller mer så går det bra att använda det.
Rekommenderar inte kokosfettet.

@marjoh1

Det beror på vad det är för bordsmargarin, Bregott brukar gå bra att baka på. Annars har du kanske någon trevlig granne i närheten som kan hjälpa dig med margarin.

@russinet-korinten

Jo bordsmargarin men kan man använda det?Jag brukar aldrig göra det.