Skrivet av mama97mia den 3 maj 2010
Fast egentligen, kokosmjöl är ju bara finare malda kokosflingor, varför inte testa att köra i matberedaren till mjöl? Jag hade faktiskt inte hört talas om kokosmjöl men förstår nu att det används till pannkakor m.m. Man lär sig ngt nytt varje dag...
Till o med Google trodde att jag ville söka efter kokosmjölk och hade skrivit fel...
Nej kokosmjöl ÄR INTE malda kokosflingor. Ska du baka blir resultatet helt fel om man mal själv. Kokosmjöl är kokosfibrer dvs malda rester av det som blir kvar efter att man tagit reda på och gjort kokosflingor. Jag köper mitt mjöl på www.bodystore.se http://www.bodystore.com/3/sv/artiklar/kokosfiber_kokosmjol-eko_fairtrade-1000-g
Aman Prana heter det riktiga mjölet och innehåller 4 kolhydrater/100g. Jag vet att det dykt upp mer eller mindre oseriösa tillverkare av kokosmjöl också. Du får inte samma resultat vid bakning om du inte kollar att det är rätt mjöl, om det nu är till bakning du ska ha det;)