Tråd:
kokt kyckling….

Inlägg

@jimboz

Jag brukar hålla det enkelt ...Krossade tomater, Paprika av alla slag , Lök , kryddor som Chilli, Cayenne, buljong, Aubergine . Sedan i med allt och låt koka tills kycklingen är klar.

@lenkan

Jag har ett recept med en citronsås till kokt kyckling som faktiskt är riktigt god!

@marksten

I det här receptet tar man bara filerna och benen inte skrovet eller vingarna.

Lägg klubborna, lårbenen i i stor gryta. Lägg i en halv lök, inte hackad. En halv vitlök oskalad, inte klyftor ,skär den bara rakt av. En kycklingbuljungtärning och några kvistar färsk timjan. Fyll på med vatten så att det täcker kycklingen. Koka nu upp väldigt sakta. Det ska ta ca. en kvart att koka upp den. När de kokar lägger du ner fileerna. Låt det nu knappt sjuda en tio minuter. Ta upp en bit kyckling och kontrollera att den är genomkokt..

Ta upp kycklingen och varmhåll under folie på ett fat.
Ta upp vitlöken, löken och timjan. Stormkoka resten av spadet ner till under hälften.
Slå i ungefär lika mycket grädde som det är spad. Låt sjuda tio minuter. Smaka av franska örtkryddor ,salt och peppar.
Lägg i kycklingen i såsen några minuter tills den är varm.
Dela skogchampinjoner på fyra delar och smörstek dessa några minuter.

Lägg upp kycklingen med sås och strö över svampen. Serveras med potatis eller ris.
Kanongott, jag lovar.

@gnurf

Jo...Såsen är ju grymt viktig vid kokt kyckling. Faktiskt vid de flesta varianter av kokt kött. Dillsås, Currysås, Pepparrotssås, Äppelsås osv...:)

Har för mig att kyckling blir bäst om den kokas levande. Eller var det Hummer?? :o

@zonale

Jag gör en gammaldags dillsås till kokt kyckling och det uppskattas i min familj.

@matanders

Att göra currysås på den annars rätt trist med kokt lyckling tycker jag.

@matglad-54

vilket är ert godaste recept på kokt kyckling?(Y)