I det här receptet tar man bara filerna och benen inte skrovet eller vingarna.
Lägg klubborna, lårbenen i i stor gryta. Lägg i en halv lök, inte hackad. En halv vitlök oskalad, inte klyftor ,skär den bara rakt av. En kycklingbuljungtärning och några kvistar färsk timjan. Fyll på med vatten så att det täcker kycklingen. Koka nu upp väldigt sakta. Det ska ta ca. en kvart att koka upp den. När de kokar lägger du ner fileerna. Låt det nu knappt sjuda en tio minuter. Ta upp en bit kyckling och kontrollera att den är genomkokt..
Ta upp kycklingen och varmhåll under folie på ett fat.
Ta upp vitlöken, löken och timjan. Stormkoka resten av spadet ner till under hälften.
Slå i ungefär lika mycket grädde som det är spad. Låt sjuda tio minuter. Smaka av franska örtkryddor ,salt och peppar.
Lägg i kycklingen i såsen några minuter tills den är varm.
Dela skogchampinjoner på fyra delar och smörstek dessa några minuter.
Lägg upp kycklingen med sås och strö över svampen. Serveras med potatis eller ris.
Kanongott, jag lovar.