Tråd:
kondenserad mjölk

Inlägg

@antuquito

Skrivet av teresa den 12 apr 2000

Jag skall göra en banoffiepaj. I receptet ingår kondenserad mjölk. Problemet är att jag inte vet var jag får tag i det? Vet någon var man hittar det eller eventuellt om det går att ersätta det med någon annan slags mjölk.Tacksam för hjälp./Teresa

@irrevirre

Skrivet av IrreVirre den 5 jan 2008

Det finns bland bakgrejorna i butiken. I konservburk.
Lycka till!

Om du fortfarande inte hittat.
Frågan var från 2000 såg jag nu ....
Hoppas du hittat ....hihihiih

@irrevirre

Det finns bland bakgrejorna i butiken. I konservburk.
Lycka till!

@saraw

Jag har kokat mjölken i oöppnad burk såsom receptet säger och det har gått hur bra som helst. Man riskerar inte att bränna den, vilket ju är trevligt. Men om det går att koka den en kort tid upphälld i kastrull och ändå få samma krämiga konsistens, så ska jag nog gå över till det nästa gång jag gör banoffeepaj.

Hos oss kan man köpa kondenserad mjölk i närbutiken. Den finns bland bakprodukterna.

@aamadeus

Skrivet av Amika den 19 okt 2007

Du kan även tillverka det själv. :)

2 ½ dl Kelda matlagningsgrädde
120 g mjölkpulver
3 ½ dl socker

Mjölkpulvret vispas ner i den kalla grädden. Därefter
värmer man försiktigt och tillsätter socker. Fortsätt
värma försiktigt under omrörning till sockret är
upplöst. Ger ca 5-6 dl.

Annars säljer nestlé kondenserad mjölk på burk. Det var någon som sa att om man kokar den oöppnade nestlé burken med kondenserad mjölk, i vatten i tre timmar så får man en enkel och god kola sås till glass m.m. Men jag vet inte. *ler* Låter riskabelt i mina öron att koka en oöppnad burk... Vilket tryck det lär bli i den.
Lycka till! :)

@ruksana

Hej
Jag har köpt den i butik som säljer utländskt matvaror t.ex arabisk affär eller turkisk affär. I växjö finns det att köpa i Istanbul affär i Dalbo centrum.
Lycka till.
Ruksana

@nettans

Jag förstår inte varför man måste läggga burken i en kastrull i 3 timmar, det funkar ju om man häller ut allt i en kastrull och värmer det på låg värme en liten stund...

@matvraket

Pajen låter toppengod! :)

när jag är i thailand brukar jag köpa pannkakor av gatuförsäljare, som häller kondenserad mjölk över pannkakorna. det är gott! :)

@varadero2a

I mars 2005 tillagade Maud Onnermark denna paj i Go kvall i TV2 och det verkade inte så krångligt och den såg jättegott ut.
Hon kokade burken och det verkade inte vara något problem.
Här kommer hennes recept:
Banoffepaj

En given succé bland stora och små. Den är lätt att göra men tar tid. Söt kondenserad mjölk köps i konservburk i större butiker eller butiker som specialiserat sig på invandrad mat. Den kokas direkt i burken och blir som mjuk kola, men det tar minst 3 timmar. Flera burkar kan kokas på samma gång.

Till 1 paj, 8-10 bitar:

200 g Digestivekex
100 g smält smör

Fyllning.
1 burk kondenserad mjölk (ca 400 g)
3 skivade bananer
2 1 /2dl mellangrädde
Till garnering:
Ev. 25 flisad mörk choklad

Gör så här:
1. Lägg den oöppnade burken med kondenserad mjölk i en kastrull och fyll på med vatten. Burken måste vara helt täckt med vatten, fyll på allt efterhand som det kokar bort. Den ska koka minst 3 timmar. Ju längre du kokar desto hårdare toffée blir det.
2. Smula kexen i matberedare och blanda med det smälta smöret. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Ställ kallt tills tofféen är färdig.
3. Kyl den oöppnade burken i kallt vatten. Bred ut smeten över pajskalet. Skiva bananerna och lägg dem ovanpå. Vispa grädden och bred den över. Garnera med flisad choklad och ev några bananskivor. Ställ kallt tills serveringen.
(Y)

@ali-nawal

(Y)finns på coop eller ica mat aff(Y)ärer

@nettans

Det är bara att hälla i det i en kastrull och småputtra lite så får du en god kolasås. Om man lägger i lite choklad oxå så blir det riktigt smarrigt...... (L)

@thomasp

Annars säljer nestlé kondenserad mjölk på burk. Det var någon som sa att om man kokar den oöppnade nestlé burken med kondenserad mjölk, i vatten i tre timmar så får man en enkel och god kola sås till glass m.m. Men jag vet inte. *ler* Låter riskabelt i mina öron att koka en oöppnad burk... Vilket tryck det lär bli i den.
Lycka till! :)[/quote

Det funkar faktiskt jag har blivit bjuden på det en gång helt perfekt// Thomas