I mars 2005 tillagade Maud Onnermark denna paj i Go kvall i TV2 och det verkade inte så krångligt och den såg jättegott ut.
Hon kokade burken och det verkade inte vara något problem.
Här kommer hennes recept:
Banoffepaj
En given succé bland stora och små. Den är lätt att göra men tar tid. Söt kondenserad mjölk köps i konservburk i större butiker eller butiker som specialiserat sig på invandrad mat. Den kokas direkt i burken och blir som mjuk kola, men det tar minst 3 timmar. Flera burkar kan kokas på samma gång.
Till 1 paj, 8-10 bitar:
200 g Digestivekex
100 g smält smör
Fyllning.
1 burk kondenserad mjölk (ca 400 g)
3 skivade bananer
2 1 /2dl mellangrädde
Till garnering:
Ev. 25 flisad mörk choklad
Gör så här:
1. Lägg den oöppnade burken med kondenserad mjölk i en kastrull och fyll på med vatten. Burken måste vara helt täckt med vatten, fyll på allt efterhand som det kokar bort. Den ska koka minst 3 timmar. Ju längre du kokar desto hårdare toffée blir det.
2. Smula kexen i matberedare och blanda med det smälta smöret. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Ställ kallt tills tofféen är färdig.
3. Kyl den oöppnade burken i kallt vatten. Bred ut smeten över pajskalet. Skiva bananerna och lägg dem ovanpå. Vispa grädden och bred den över. Garnera med flisad choklad och ev några bananskivor. Ställ kallt tills serveringen.
(Y)