Hej Carissma2
Hittade detta receptet på enjoywine.se
Hoppas det är sån mandelbräck du menar
Gia1 :)
Dolci - Efterrätt
Pisatschglass med mandelbräck
Ingredienser:
100 gr pistachmandel
50 gr socker
6 äggulor
75 gr socker
2 ½ dl grädde
2 ½ dl mjölk
2 msk amarettolikör
Mandelbräck:
100 gr socker
1 gr pektin
2 ½ msk mjölk
35 gr honung
80 gr smör
100 gr hackad mandel
Så här gör du:
Skålla och skala pistachmandlarna. Kör mandlarna i en mixer med sockret till en slät massa. Vispa äggulor och socker vitt och luftigt. Koka upp gräddmjölken med pistachmassan under ständig omrörning. Vispa ner gräddkoket i äggblandningen.
Häll tillbaka i kastrullen och sjud smeten under ständig omrörning med en spatel tills det börjar fastna på spateln, ca 85 °. Smeten får inte koka. Häll smeten i en bunke och kyl den snabbt i ett kallt vattenbad. Låt smeten kallna i kylskåpet.
Tillsätt amarettolikören och kör sedan glassmassan i en glassmaskin eller ställ in bunken i frysen och rör om smeten då och då tills den har en fast konsistens.
Sätt ugnen på 175 °. Koka upp mjölken med honung och smör. Blanda pektinet med sockret och rör ner det i mjölkblandningen. Koka blandningen tills den börjar tjockna och släppa i kanterna. Blanda i mandeln och stryk ut den på en bakduk av silikon på en plåt. Grädda mandelsmeten i ca 15 minuter eller tills den är gyllenbrun. Låt smeten svalna och bryt den sedan i bitar till dekoration.
Källa:
Enjoy Wine & Spirits