Jag skall försöka.Jag har nog aldrig haft något recept till detta.
Man kokar i alla fall vanlig risgrynsgröt efter recept som brukar stå på risgrynspaketet.Låt den kallna.Lägg på lite gladpack så att det inte bildas en hård yta på gröten.Blanda sedan ner finhackad mandel,jag brukar ta 200 g mandel (skållad och skalad) till en gröt för 7-8 pers.Söta gröten efter smak.Vänd sedan ner vispad grädde,man får ta så mycket att Maltan blir lite lös i konsistensen.Jag tror att jag brukar börja med 5-6 dl.Kanske behövs det mera.Om man använder malen mandel så går det förstås väldigt mycket mera grädde åt,malen mandel suger upp massor med vätska.
Man kan äta den med sylt eller saftsås.Barn och barnbarn i min familj vill bara ha sylt,jag har försökt servera saftsås till,men det ratades fullständigt.Men det är ju en smaksak.
Det här blev en "halvdan"beskrivning,men det är inte lätt när man alltid har lagat det "på en höft" så att säga.Dessutom är jag totalt ovan vid att författa recept,detta är premiär faktiskt.Lycka till!Elsa.