Skrivet av babbs den 18 sep 2009
Salsa fresca roja
3 dl finhackat tomatkött (ta bort kärnorna först)
1 dl finhackad schalottenlök
½ dl finhackad koriander
1-4 st finhackad spansk peppar (beroende på vilken styrka man vill ha
1-2 pressade vitlöksklyftor
Saften av 1 st lime
1 tsk balsamvinäger
Salt, svartpepparBlanda krydda, smaka. Kör ett par varv med mixerstaven om du vill ha det mera finfördelat.
För att få den röda salsan att stå sig lite längre kan man koka den i omkring 10 min, tillsätt lite grönsaksbuljong om det blir för tjockt. Står sig i kylen 8 - 10 dagar.Fick det här receptet av en svensk kille som hade en mexikansk krog tillsammans med sin svåger i Cancun, Mexico.
Precis den typ av recept jag sökte men så en följdfråga. Finns det något sätt att tillaga denna typ av salsa så den lämpar sig för långtidslagring?