Jag har bakat en Pavlovarulle som jag fyllde med Alpro Soya's kokosbaserade grädde och bär. Den blev jättegod! Det går ju att göra en mindre stubbe, ifall det bara ska vara till en person, men receptet är som följer:
4-5 äggvitor
1 tsk ättika
2,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 tsk maizenamjöl
3 dl grädde eller kokosgrädden
1/2 l bär/frukt
1-2 msk florsocker ifall bären är syrliga
Vispa äggvitorna, hälften av sockret samt ättikan hårt. Blanda resten av sockret med vaniljsocker och maizenamjöl och vispa ner li marängsmeten, lite i taget. Bred ut på bakplåtspapper i långpanna, grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. häll upp på sockrat papper och låt svalna under plåten. Vispa grädden/kokosgrädden och bred över baksidan av kakan. Strö över bären och rulla ihop som en rulltårta. Lägg upp på fat, täck EJ och ställ i kylen.
Jag gillar den kokosbaserade grädden, den är lite söt i sig själv. Även icke allergiska gillade tårtan jag gjorde!