Nu är kakan både bakad och testad med ganska lyckat resultat.
Här följer receptet:
100 g smält, avsvalnat smör
3 ägg
2 dl socker (jag tog 1 dl råsocker och 1 dl Farinsocker)
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
5 dl vetemjöl, siktat
4 mogna bananer
1.5 dl jordnötssmör
Vispa ägg och socker poröst, tillsätt salt, bakpulver och vaniljsocker.
Vänd ned mjöl och mosade bananer samt det smälta smöret.
Till sist jordnötssmöret.
Grädda i smord, bröad form på 175 grader i cirka 40 minuter
Jag glaserade hela härligheten med en glasyr gjord på 1 dl vispgrädde som ljummats och rördes med 250 gram mörk choklad och 2 tsk smör. Jag lät det stelna något innan jag glaserade.
Om jag lyckas skall jag försöka lägga upp en bild.