Tråd:
ny tråd, matlagningstips?

Inlägg

@systeryster

Om man river salladen i småbitar med fingrarna isstället för skär i den med kniv, slipper man att den blir besk i smaken och den håller formen längre och bättre.:)

@geronimo

Skrivet av Smulpajen den 28 nov 2008

Är det någon som sitter inne med bak och matrecept för tillagning med ånga??

Är det dax nu?
Lyckost! (Y)

@smulpajen

Är det någon som sitter inne med bak och matrecept för tillagning med ånga??

@lajefa

Skrivet av elpatron den 28 nov 2008

[quote]Skrivet av Eery den 27 nov 2008

vi äter ganska mycket ägg hemma. men som den gamla mästerkock jag är brukar jag alltid få skalet att spricka,,

pytsa i en liten skvätt ättika så stannar vitan kvar i skalet fast det spruckit

Konstigt, jag får aldrig mina ägg att spricka. Jag lägger ner dom i kallt vatten, kokar upp det, sänker värmen ngt o låter koka i 7-8 min... blir perfekta alltid...
Alternativet är äggkokare för såna som inte kan koka ägg :p[/quote]

Gör exakt som dig...men jag kokar dem bara i 6 minuter...vill ha dem lite kladdiga i mitten. Tar alltså tiden från att dem börjar koka.
Lägg gärna ut äggen kvällen innan...det är när dem är för kalla jämfört med vattnet som dem spricker...eller lägg dem i vattnet en timme innan du börjar koka dem...spricker inte kan jag lova.

@elpatron

Skrivet av Eery den 27 nov 2008

vi äter ganska mycket ägg hemma. men som den gamla mästerkock jag är brukar jag alltid få skalet att spricka,,

pytsa i en liten skvätt ättika så stannar vitan kvar i skalet fast det spruckit

Konstigt, jag får aldrig mina ägg att spricka. Jag lägger ner dom i kallt vatten, kokar upp det, sänker värmen ngt o låter koka i 7-8 min... blir perfekta alltid...
Alternativet är äggkokare för såna som inte kan koka ägg :p

@lajefa

Jag lägger alltid min sallad i kallt vatten, minst några timmar före servering...då blir den krispig och håller i flera dagar...vill jag sen ha mixad sallad, så mixar jag ihop den precis innan servering. Jag föredrar förstås att servera allt apart. Då kan alla ta sina favoritgrönsaker och mixa ihop. Hackar, tärnar alla grönsaker och lägger dem i egna skålar. Hatar när det blir rester över av den mixade salladen...geggigt och äckligt ser det ut dagen efter...den ende som bli glad är hästen...för han får rubbet då.
Serverar alltid min sallad med en uppsättning av olivolja (som jag har förberett med chili och vitlök), vinäger, salt o peppar.

@missbi

fräscha till grönsalladen genom att lägga den i iskalt vatten och några skivor rå potatis en stund.

@virvlande

Skrivet av Eery den 27 nov 2008

vi äter ganska mycket ägg hemma. men som den gamla mästerkock jag är brukar jag alltid få skalet att spricka,,

pytsa i en liten skvätt ättika så stannar vitan kvar i skalet fast det spruckit

Om du inte vill att skalet ska spricka alls, så lägg en tesked i vattnet. Ett annat tips är att inte lägga i äggen när det kokar upp, utan låta dem ligga i vattnet från början (Om du inte gör så redan förstås). Häller man dessutom salt i vattnet så förhindrar även det att vitan rinner ut, om det mot all förmodan skulle spricka. :D

@miasvante

jag vet inte om detta är rätt ställe . Men i alla fall, är det inte en bra idé om man skriver i sitt recept om ugnsvärmen avser varmluftsugn eller en vanlig ugn???
Jag själv har en gammal vanlig ugn, men många har säkert bättre grejor.:):)

@elpatron

en hemlighet avslöjar man väl inte, då är det ingen hemlis längre ju.
tänk om alla trollkarlar gjorde det, då fanns det ju inget nöje att titta på dom :D

@eery

vi äter ganska mycket ägg hemma. men som den gamla mästerkock jag är brukar jag alltid få skalet att spricka,,

pytsa i en liten skvätt ättika så stannar vitan kvar i skalet fast det spruckit

@safir74

När man använder sig av creme fraiche i ugn eller dylikt som blir det ingen direkt sås tycker jag. Den "klumpar" sig liksom.Så jag brukar blanda i matgrädde också så att det blir mera sås :D (Y)