Skrivet av elpatron den 28 nov 2008
[quote]Skrivet av Eery den 27 nov 2008
vi äter ganska mycket ägg hemma. men som den gamla mästerkock jag är brukar jag alltid få skalet att spricka,,
pytsa i en liten skvätt ättika så stannar vitan kvar i skalet fast det spruckit
Konstigt, jag får aldrig mina ägg att spricka. Jag lägger ner dom i kallt vatten, kokar upp det, sänker värmen ngt o låter koka i 7-8 min... blir perfekta alltid...
Alternativet är äggkokare för såna som inte kan koka ägg :p[/quote]
Gör exakt som dig...men jag kokar dem bara i 6 minuter...vill ha dem lite kladdiga i mitten. Tar alltså tiden från att dem börjar koka.
Lägg gärna ut äggen kvällen innan...det är när dem är för kalla jämfört med vattnet som dem spricker...eller lägg dem i vattnet en timme innan du börjar koka dem...spricker inte kan jag lova.