Tråd:
Pepparkaka och ädelost

Inlägg

@pallarinteregistreramigegentligen

ja men då är det ju inga problem allt är löst och tjo och schiiwm!

@cassiopeya

Måste rekommendera ädelost päron! Så underbart god :p

@c_ice

en sak ni inte testat är!
Tag BREGOTT original blanda ut med saffran & hackade russin i en liten skål!
Bred på pepparkakorna!
Kalas gott! Funkar även med50% kessela och 50&smör om man inte vill ha rent smör.

@reppan2012

Glögg och pepparkaka med Stilton ost hör 1:a advent till! :)

@bumbis

Det finns en matblogg som heter kryddburken, jättebra. Hon hade för några veckor sedan gläggprovarkväll och då var det någon gäst som hade gjort något gott med ädelostkräm och mjuk pepparkaka. Det kommer jag absolut att göra när vi har gläggfest 10: december. Gå in till henne och kolla.

@husmusen88

Vill man ha det lite mildare så kan man äta pepparkaka med brie, och så har man bitar av tex päron eller vindruvor till.

Älskar kvibilles gräddädelost! Salt och god!

@ubo5011

den som tycker att Kvibille gräddädel är för hård kan röra ut med lite grädde, bred på pepparkakan och lägg på lite hackade, rostade valnötter. Jag har ju bin så det blir gärna lite honung också :-)

@monac

Skrivet av ullaoedman den 20 nov 2011

kvibille gräddädelost och skånska smörgåspepparkakor, mums (Y) har redan bakat en sats med 80 st. Recept från Jan Heed. Testa gärna.

Håller med Kwibille gräddädel....oslagbart på pepparkakor!{beauty}

@littlejohn

Dansk gräddädel ska det vara. Jag tycker att kvibille är för salt och för hård, men det är jag det. :p

@amoz

Skrivet av mama97mia den 21 nov 2011

I Buffé senast stod det om pepparkakswhoopie :
mosa 200 g ädelost och blanda med 200 g färskost av philadelphiatyp. Klicka 1 msk på en pepparkaka - täck med en kaka till och tryck försiktigt. Lät gott och fingervänligt!

Det tyckte jag oxå verkade på smidigt och gott, ska absolut testas (Y)

@elleave

Kessella funkar oxå jättebra att blanda med mosad ädelost (hellre det än tuberna med ädelmjukost)

@the_mama97mia

I Buffé senast stod det om pepparkakswhoopie :
mosa 200 g ädelost och blanda med 200 g färskost av philadelphiatyp. Klicka 1 msk på en pepparkaka - täck med en kaka till och tryck försiktigt. Lät gott och fingervänligt!