Tråd:
Pepparrot

Inlägg

@jimboz

Vi hade vild pepparrot på vårt landställe tills bonden massakrerade varenda buske i närheten. Den är tydligen svår att bli av med och kan mota bort andra växter om den får växa okontrollerat. Men det som slog mig var att den är ju inte direkt billig i affären, så varför är den så dyr ?

@frucaos

Förlorar arom - för mig är det bara positivt, tycker att pepparrot är alldeles för starkt!! Det får bli i mycket små mängder om jag ska använda det ... synd egentligen, för det är ju himla bra för imunförsvaret.

@evaldo

Riven pepparrot som förvaras i kylskåpet förlorar arom och styrka efter ett tag.

@sikaal

Annars går det bra att riva frusen. Bara ta fram och riva det man ska ha och in i frysen med resten!
Men jag skall också testa att frysa i kubform, låter bra!

@jimboz

Jag har ett litet rivjärn som jag river pepparrot med, samma som jag använder till parmesanen. Det är väl inte så jobbigt att riva men du kanske tycker att det kliar lite i ögonen..Men tipset som du gav är ju alla tiders för det kan behövas när man har för mycket hemma och inte vill kasta.

@the_mama97mia

Jag tycker det förlorar lite i smak efter rivning, men om man fryser på engång så kanske.. Ska testa det, tack för tips!

@evaldo

Är det flera än jag som inte gillar att riva pepparrot varje gång den ska användas?
Jag gör så att jag river mycket på en gång och sen fryser jag in i en iskubsform. Det blir ca 1 msk i varje hål, lätt att bara ta fram så mycket som behövs vid matlagningen.