Skulle råda dig att köpa ett mjöl som bagarna använder. Det heter Maitoba Cream. Innehåller mycket gluten vilket gör att brödet höjer sig mycket bra, blir saftigt och luftigt.
Jag har senaste tiden använt mig av Jan Heds recept på baguetter. Blir finfint bröd. Mycket likt bageribröd.
Här kommer receptet:
Poolish (fördeg)
3 dl vatten
300 g Manitoba Cream
5 g jäst
Blandas ihop på kvällen och får vila i kylskåpet över natten.
Botgöring
6 g jäst
3 dl vatten (jag brukar ha 3-4 dl vatten, tycker att degen blir för hård annars)
700 g Manitoba Cream
16 g salt
Blanda poolishen med allt utom saltet och arbeta degen i maskin i ca 12 minuter på låg hastighet. Tillsätt saltet och kör degen ca 8 minuter till på lite högre hastighet.
Lägg degen i en inoljad plastlåda med lock och låt den vila 90 minuter. Slå upp degen på bakbordet och skär bitar på 50-60 g. Rulla till runda bullar. Doppa dem eventuellt i vallmofrön eller sesamfrön. Låt jäsa ytterligare 75 minuter eller tills de har dubblat sin storlek under bakduk.
Sätt in i ugnen på 250 grader. Spruta samtidigt in rikligt med vatten in i ugnen med en blomspruta. Stäng luckan snabbt. Sänk temperaturen till 200-220 grader efter fem minuter. Öppna ugnsluckan 30 sekunder efter ytterligare fem minuter för att släppa ut fukt. Detta gör att skorpan på brödet blir frasigt. Du kan lufta var femte eller tionde minut tills de ser färdiggräddade ut. Ta ut bröden och låt dem svalna på galler utan bakduk. Direkt när du tar ut dem ur ugnen kan du spruta lite vatten över dem igen så krackelerar de fint.
Lycka till!