Kokostårta
Mördeg:
2 ¼ dl vetemjöl
¼ dl socker
100 g margarin eller smör
Fyllning:
1 dl hallonsylt
2 ägg
1 ½ dl socker
1 påse (200 g) riven kokos
50-75 g smält smör eller margarin
Gör mördegen och tryck ut den i en rund form, helst med löstagbar kant (springform). Grädda 15 min i 175-200 graders ugnsvärme tills degen fått lite färg.
Bred ut sylten på den halvgräddade kakan.
Vispa äggen och sockret. Tillsätt kokos och matfett. Fördela kokosmassan ovanpå sylten. Grädda kakan på nytt tills den får vacker färg och ser torr ut, ca 30 min.
Sikta lite florsocker över.
(Man kan med fördel vispa ihop kokosblandningen medan man gör första gräddningen.)
Till långpanna brukar jag ta dubbel sats mördeg och 1 ½ sats fyllning.
Det var det min mamma satt och tryckte på - är det skillnad? Har inte orkat jämföra ...
Lycka till vilket du än väljer!