Tråd:
Rotmos!?

Inlägg

@wiolah

Gammal tråd eller inte, gjorde det mej sugen på rotmos....... -och här dök ju upp en del svar (Y)

@bumbis

Det är ju högsäsong för rotmos just nu, säkert någon som undrar. Själv ska jag göra det på onsdag.

@kantomen

Bättre sent än aldrig, tror nog att den som skrev ursprungsmeddelandet börjar bli rejält hungrig vi det här laget...

@lunkentus

Svarar ni på en tråd som är över 9½ år gammal!!!

@dintan

Detta recept gjorde jag förra veckan.

Kokt rimmad fläsklägg med rotmos

@ingenmatmamma

Jag skalar och delar potatis och kålrot i mindre bitar och en morot i bitar, om man har hemma. Kokar i spad från kokt rimmad oxbringa eller buljong + kryddar : lagerblad , kryddpeppar och vitpeppar. Därvid använder jag alltid TRYCKKOKARE.15 -20 min. kanske.
Med tryckkokare behövs bara 1/3 av koktiden!!
Häller bort spadet, men sparar en del som "sås".
Mosar och plockar bort kryddorna ( Naturligtvis bättre med kryddpåse, som man läser härovan).
Man kan också tillsätta smör , svartpeppar och klippt persilja!!l