Kokt rimmad fläsklägg med rotmos

Det här är mat som ska serveras i generösa portioner...

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1-1¼ kg Scan Piggham rimmad fläsklägg med ben
  • 4 kryddpepparkorn
  • 4 vitpepparkorn
  • 1 lagerblad
  • 1 tsk timjan
  • 2 gula lökar eller 1 purjolök
  • Rotmos:
  • Cirka ½ kg kålrot
  • 2-3 morötter
  • 5-6 medelstora potatisar
  • Cirka 2 dl kokspad
  • Till servering:
  • Lite av köttets kokspad
  • Finhackad persilja
  • Senap

Gör så här

  1. Koka upp 2 liter vatten i en rymlig gryta. Lägg ner läggen och tillsätt kryddorna samt löken i bitar.
  2. Koka upp och sjud under lock tills köttet lossnar från benen, 1¼-1½ timme.
  3. Skala kålrot och morötter till rotmoset. Skär dem i bitar och lägg i en gryta. Häll i vatten tills det knappt täcker rotsakerna. Koka upp, tillsätt salt och koka 20-30 minuter.
  4. Skala under tiden potatisen och skär den i bitar. Lägg i dem och koka alltsammans i ytterligare 15-20 minuter.
  5. Häll av kokspadet men spara en del till spädning. Mosa rotsaker och potatis med potatisstöt eller i matberedare i omgångar.
  6. Späd med spadet. Smaka av med salt och peppar, avsluta med en klick smör.
  7. Servera fläskläggen i skivor med rotmos, lite av kokspadet, finhackad persilja och senap.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…