Tråd:
Skala recept?

Inlägg

@svengelsk

Kokvatten kan vara lite knepigt, samma mängd avdunstat oavsett hur mycket som finns i grytan. Jag fick T.ex koka min marmelad i evigheter när jag dubblade receptet. Det var innan jag hittade Hiram's recept på engelsk apelsin marmelad.

@doctorwho

Var försiktig med saltet när du skalar, det kan OFTA bli för salt och du tex tredubblar eller mer.

@lisabeertje

Så som jag ser det ska man inte skilja mellan varorna. Man ska bara multiplicera/dela med detsamma för varje vara.
T ex en tredjedel av allting, allt dubbelt...
Det är hur jag gör, det låter ganska logiskt och jag har aldrig haft problem med det (utom när 'problemet' finns i originalreceptet).

@miggo80

Hej!

Jag har kollat runt nu i veckor efter information om hur man skalar recept. Så jag fann den här webbplatsen och passar nu på att fråga igen.

Är det någon som vet hur man skalar ett recept? Vilken metod använder man? Multiplicerar man? Skiljer man mellan olika varor? så som salt? etc

Vore så oerhört tacksam för svar

Miggo

Fynda ”Best Wine in box”
229 kr