Tråd:
Smälta choklad i mikro

Inlägg

@marielund49

Har precis köpt en chokladsmältare. Finns formar till den i form av kaniner och sånt. Men jag skulle vilja göra nått med fyllning. Typ praliner. Nån som vet hur man gör?

@sundberg92

jag tyycker det går väldigt bra att smälta choklad i mikron. Jag brukar köra på ca 400w, sedan så rör jag om kanske var 20-30 sekund. Det funkar jätte bra för mig, jag har aldrig lyckats bränna fast chokladen eller fått den klumpig. Lycka till!:)

@123linnea

Jag har aldrig misslyckats med att smälta blockchoklad i micron. Det är så bra!! Värre då med vattenbad som ska passas och ånga som inte får hamna på fel ställe.

Gör så här:
Bryt kakan i bitar och kör på full effekt i 30 sekunder eller upp till en minut - olika microugnar - rör om och kör lika länge till. Rör om igen.
Enda problemet är väl att jag aldrig hittar något bra ställe att lägga skeden under micringen och alltså måste stoppa den i munnen...

@millaharry

Micron funkar bra med halvhög effekt och att man provar sig fram genom att röra runt med någon minuts mellanrum. Det är verkligen så som någon skrev ovan att chokladen kan se osmält ut (liksom behålla en del av formen utanpå) även om den smält. Jag häller i lite olja redan efter ett par minuter i micron.
Vill bara varna för en härlig och genomträngande bränd chokladdoft om man glömmer omrörningsskeden i :D. Förstörde effektivt den sista chokladen jag hade att doppa julgodiset i den julen.

@flamsan

Tveklöst vattenbad på spisen.

@ninni84

ta en skål o lägg i chokladen har du en micro på 800 w så ta du 400 w typ 1,5 min ENKELT!!!:)

@sandra87

Hej jag använder mig av en micropluskanna från tupperware när jag smälter i micron, det funkar perfekt !

@magdiis

Tar dessutom längre tid med micro ;)

@bakamonkeyprincess

Jag har absolut inte hög effekt, det är då det kan gå illa.
Bryter chokladen i små bitar och sätter mikron på ett snäpp högre en "defrost", tar några minuter men mycket mindre risk att det bränns. :)

@helle77

Bättre sent än aldrig...
...bryt chokladen i små bitar, lägga dem i en skål och ställa i mikron på låg effekt, ca 5 minuter. Känn på den med en sked då och då - den kan fortfarande se fast ut när den redan är smält.

Jag hade effekt 160w och det funkade utan missöden :)

@erajscha

Jag brukar alltid smälta i micron, idag smälte jag 50 gram 86%-ig choklad och då jag körde jag på halv effekt 30 sekunder i taget och så får man röra mellan varven.