Jag brukar använda vanlig formfranska men skära bort kanterna, och det går bra att göra samma dag. Torr blir den ju inte, men det är klart att den blir saftigare om den får stå. I min "skagenröra" har jag faktiskt inga räkor, utan crabfish istället. Sen garnenerar jag bara med räkor. Det blir ju väldigt billigt på det viset, och jättegott, inget som märks.
Svårt med mängd, men jag brukar räkna med tre brödskivor per person ungefär (på en trelagers tårta alltså så blir det bara en fyrkant, fast i tre lager om du förstår?) , sen plussar jag oftast på lite och gör nån ruta extra.
Brukar ha en röra med tonfisk, majo, creme fraiche, ägg, rödlök o sallad på det första.
PÅ andra lagret har jag en röra med majo, cf, crab fish, dill, tomatpure o salt.
Överst har jag vispgrädde, blandat med cf och majo.
I min skinktårta brukar jag göra en röra på grönt finttärnat äpple, gul finhackad lök, salami el medwurst, majo o cf. Den är supergod.
Andra lagret brukar jag ha riven ost, finstrimlad skinka och en blandning av mjukost/skinkost och cf. TOppingen är den samma som ovan.
Lycka till.