Gör foliepaket hemma med mat som du sen värmer/grillar på grillen var väl ett bra tips.Det har vi också kört med. Men man kan ju i princip ta vilken mat som helst som inte är allt för rinnig. Något som också är gott är att du tar jättestora potatisar, skivar i ca 1 1/2 - 2 cm tjocka skivor. Förkoka dom hemma ett par minuter i saltat vatten. Sen kryddar man dom och grillar tills dom fått fin färg och är genomkokta. Sen har du foliepaket till med någon mat du gjort hemma som passar till potatis. Fisk i folie är ju en hit men barnen kanske inte är så förtjusta i den varianten. Lasagne, pasta med lite fastare köttfärssås, ris och kyckling ja det mesta funkar men man måste smörja folien lite först med margarin innan man fyller den.
Något vi ofta gjorde när vi var ute var att vi grillade köttbullar ( mest för att värma dom) Sen hade vi pitabröd som vi fyllde med allt möjligt. Rödbetssallad, grönsaker mm samt våra värmda köttbullar.
Det finns också smarta korgar att köpa som man kan lägga på grillen. Då kan man grilla köttbullar, prinskorv , grönsaker och annat smått utan att trä på spett. Vi använder alltid sådana hemma när vi grillar lax och grönsaker. Då blir det aldrig problem med fisk och grönt som ramlar mellan gallret.