Nu i påsktider får vi både äggulor och äggvitor över vid matlagning och bakning.
Hittade detta svar på en läsarfråga i en gammal Hemmets Veckotidning.
Äggulor: Vispa äggulorna med ½ krm salt eller socker (för bakning) så koagulerar de inte. Förpacka i plastburkar eller små glasburkar. Skriv datum, antal gulor och om det är vispat med socker eller salt på en etikett. Förvara max 6 månader i frysen. Tina i kylskåp och används till matlagning eller bakning.
Äggvitor: Häll äggvitorna i plastburkar. Skriv på etiketten hur många vitor du har i burken. Två matskedar motsvarar en äggvita efter upptining. Förvara max 6 månader i frysen, tina i rumstemperatur. Kan vispas efter upptining men går inte upp lika mycket som färska.
Har ej provat dessa metoder, har kört med ”kasta bort” metoden, men det blir ändring nu.
Hälsningar Lena