Äpplen är väldigt lätta att torka själv om man har ett varmt rum. Så här gjorde vi 2år när jag var liten och hade mycket frukt. Och skall testa det i uterummet i år.
Kärna ur frukten och skär bort ev. skadade delar, skiva den tunt (ca 3mm) gör ett snitt från mitten ut till kanten.
Spänn upp tråd från vägg till vägg, gärna högt så det inte stör samt att det är varmast högst upp, trä på äppelskivorna genom snittet och ha någon centimeter mellan bitarna. Vi använde mattvarp när jag var liten som tråd.
Den torkade frukten är inte lämplig att äta som den är om man inte har väldigt starka tänder eftersom den blir väldigt seg, man bör också skära bort skalet innan man använder den torkade frukten. Men hackad, strimlad eller i mat gör den sig utmärkt.
Och gå för allt i världen inte och köp frukt för att torka, ta en vända genom något villaområde och hitta någon trädgård som har mycket fallfrukt och fråga ägarna om du får plocka, gudarna skall veta att husägarna i 99% av fallen blir glada över att slippa bära allt till komposten. (Förra året slängde jag nästan en kubik äpplen).