Tråd:
Tips på något som är ett bra alternativ till grädde

Inlägg

@mistys

Skrivet av LenaBE1 den 25 maj 2013

Du kan även vispa 3 dl grädde och blanda den med 1-1½ dl turkisk youghurt, kesella eller liknande. {fingers-crossed}

(Y) (Y) (Y)

@lenabe1

Du kan även vispa 3 dl grädde och blanda den med 1-1½ dl turkisk youghurt, kesella eller liknande. {fingers-crossed}

@varg218

Haha! Det där var jag som knarkade fel! Menade kokosmjölken! ;)

@lenabe1

Skrivet av Mistys den 19 okt 2011

[quote]Skrivet av asasto den 19 okt 2011

De magrare varianterna är sällan nyttigare, innehåller ofta karragenan som är förbjudet i en del länder eftersom det misstänks vara cancerframkallande. De äkta mindre förädlade produkterna är ofta nyttigare. Vill man få ner fetthalten något går det faktiskt utmärkt att blanda uppvispad vanlig 40% vispgrädde med 10% -ig turkisk yoghurt. Inte en massa onödiga tillsatser i dem och resultatet blir ju magrare än ren vispgrädde.

(Y)(Y)(Y)

Håller med. Skulle personligen aldrig stoppa "Fejkgrädde" i min mat ej heller ge mina barn detta som har fler ingredienser i förteckningen än två. Vill man ha ett magrare alternativ skulle jag späda grädde som du föreslog eller ta kaffegrädde som innehåller 10% fett men samma innehåll som vanlig vispgrädde. Läs innehållsförteckningen och se hur mycket skräp dessa innehåller. Det finns en orsak till att fetma och cancer ökat sen dessa produkter kom ut på marknaden. Och det finns en orsak till att dom är förbjudna i vissa länder.[/quote]

Håller absolut med! (Y)
Vispa 3 dl av den 40%-iga grädden riktigt hårt och häll sakta i 2 - 3 msk 3%-ig mjölk under fortsatt kraftig vispning, så får du mellangrädde utan en massa konstigheter. Gott och nyttigare! (Y)

@kaosprinsessa

Skrivet av Varg218 den 25 maj 2013

Åh! Det lätt gott! Med den kondenserade mjölken.
Vad brukar du göra med resten?

Är inte kondenserad mjölk nått annat? Eller är jag bara okunnig nu? {question}

Resten använder jag iaf i grytor och så ibland samt att man kan göra alkoholfria drinkar på det (brukar blanda det med ananasjuice och lite mynta-blad). Det smakar ju fortfarande kokos även om det inte får den tjocka konsistens som "blandad" kokosmjölk har.

@varg218

Åh! Det lätt gott! Med den kondenserade mjölken.
Vad brukar du göra med resten?

@kaosprinsessa

Om man ställer en burk med kokosmjölk i kylen under natten så kan man ta det övre lagret (det som är liksom hårt), (ha i lite äkta vanilj, kanel eller liknande) och vispa med elvisp. Då har man fått naturligt gräddsubstitut med lägre fetthalt än grädde och som är naturligare än de flesta lättvarianter av grädde. (Y)

@wepolo

Om du inte vill ha "fettig" vispgrädde köp 10 procentig matlagningsgrädde, funkar utmärkt och smakar nästan detsamma, man får dock inte det krämiga goa smaken ;/

@varg218

Några år senare, men ändå relevant, tycker jag!
Jag kan rekommendera detta, om man ska ha det som tillbehör till något. Vansinnigt gott, och proteinpulver kan ju beställas enkelt på nätet, (gymgrossisten, top formula, svenskt kosttillskott m.fl.) om man inte har nära till någon hälsokost/träningsbutik som säljer sådant.

http://www.tasty-health.se/2012/11/proteinfluff-casein-fluff-vs-whey-fluff.html

Och att bara blanda ca 250g lätt kvarg med lite (kanske en msk..) fun light eller annan saft, äppelmos eller bär blir vansinnigt gott!
Och man behöver inte träna för att äta kvarg (som vissa tror). Supergott mellanmål/dessert/tillbehör! {bashful}

/Anneli

@mistys

Skrivet av asasto den 19 okt 2011

De magrare varianterna är sällan nyttigare, innehåller ofta karragenan som är förbjudet i en del länder eftersom det misstänks vara cancerframkallande. De äkta mindre förädlade produkterna är ofta nyttigare. Vill man få ner fetthalten något går det faktiskt utmärkt att blanda uppvispad vanlig 40% vispgrädde med 10% -ig turkisk yoghurt. Inte en massa onödiga tillsatser i dem och resultatet blir ju magrare än ren vispgrädde.

(Y)(Y)(Y)

Håller med. Skulle personligen aldrig stoppa "Fejkgrädde" i min mat ej heller ge mina barn detta som har fler ingredienser i förteckningen än två. Vill man ha ett magrare alternativ skulle jag späda grädde som du föreslog eller ta kaffegrädde som innehåller 10% fett men samma innehåll som vanlig vispgrädde. Läs innehållsförteckningen och se hur mycket skräp dessa innehåller. Det finns en orsak till att fetma och cancer ökat sen dessa produkter kom ut på marknaden. Och det finns en orsak till att dom är förbjudna i vissa länder.

@asasto

De magrare varianterna är sällan nyttigare, innehåller ofta karragenan som är förbjudet i en del länder eftersom det misstänks vara cancerframkallande. De äkta mindre förädlade produkterna är ofta nyttigare. Vill man få ner fetthalten något går det faktiskt utmärkt att blanda uppvispad vanlig 40% vispgrädde med 10% -ig turkisk yoghurt. Inte en massa onödiga tillsatser i dem och resultatet blir ju magrare än ren vispgrädde.

@the_mama97mia

typ denna
http://www.mathem.se/varor/spraygradde/sojagradde-spray-eko-11--250g-soyatoo