Tråd:
Tunn lingonsylt

Inlägg

@kicki8

Det finns att köpa pektin på apoteket.

@flabban

Jag håller också med, nu när skadan redan är skedd. Vill du ha geleig lingonsylt, så koka lingonen i 15 minuter och lyft kastullen från plattan och rör i sockret. Då behövs inget syltsocker. Lycka till.

@bernit

Skrivet av Bianca den 18 sep 2008

Jadu, om den svalnat och fortfarande är lika tunn skulle jag koka om den och låta den puttra nån halvtimme/timme tills vätskan reducerats. Det finns ju socker med pektin i just till syltning men om det finns endast pektin(som verkar vara det som saknas) vet jag ej. Nån annnan som vet?

Håller med - koka ned ytterligare

@bianca

Jadu, om den svalnat och fortfarande är lika tunn skulle jag koka om den och låta den puttra nån halvtimme/timme tills vätskan reducerats. Det finns ju socker med pektin i just till syltning men om det finns endast pektin(som verkar vara det som saknas) vet jag ej. Nån annnan som vet?

@peekaboo

Lingonsylten jag kokade blev för tunn..hur avhjälper jag det?