Tråd:
Vad blir det för rätt???

Inlägg

@amoz

Skrivet av Erajscha den 27 feb 2010

Jag skulle marinera grytbitarna med lite kryddor, gärna vtlök om det fanns, och sen trä det på spett tillsammans med persikan.
Till det skulle jag servera en risotto på ris, majs, fräst purjolök och riven ost.

Tomaterna och gurkan skulle jag tärna och blanda med lite olivolja och örtsalt och servera till.

Ännu en fullpoängare!!!(Y)

@amoz

Skrivet av idea_ den 27 feb 2010

Hmm, jag hade nog sparat grädden och persikorna till dessert, förhoppningsvis står där lite mjöl eller maizena också i ditt skafferi. Hade stekt köttet i margarinet, sen kokat det med lite vatten som du stekt ur stekpannan med (och lagerblad, salt, peppar, ev timjan om du har dessa i skafferiet/kryddhyllan) . sen hade jag rett av vätskan, eventuellt slått på en skvätt mjölk, i med purjon och ev majsen. servera med ris, gurkstavar och tomatklyftor.

Måste säga att du träffat mitt i prick när det gäller hur jag tänkte med mitt inlägg, Och precis som du förutsåg så utgick jag oxå ifrån att det fanns lite vanliga basvaror, som mjöl och kryddor.
Kul att se hur man kan få ihop en god middag med små medel.(Y)

@erajscha

Jag skulle marinera grytbitarna med lite kryddor, gärna vtlök om det fanns, och sen trä det på spett tillsammans med persikan.
Till det skulle jag servera en risotto på ris, majs, fräst purjolök och riven ost.

Tomaterna och gurkan skulle jag tärna och blanda med lite olivolja och örtsalt och servera till.

@idea_

Hmm, jag hade nog sparat grädden och persikorna till dessert, förhoppningsvis står där lite mjöl eller maizena också i ditt skafferi. Hade stekt köttet i margarinet, sen kokat det med lite vatten som du stekt ur stekpannan med (och lagerblad, salt, peppar, ev timjan om du har dessa i skafferiet/kryddhyllan) . sen hade jag rett av vätskan, eventuellt slått på en skvätt mjölk, i med purjon och ev majsen. servera med ris, gurkstavar och tomatklyftor.

@jimboz

Jag skulle göra något liknande detta men byta ut kycklingen naturligtvis :)

Persikokyckling

@mistys

Persikodoftande asiatisk gryta

Kanske en variant på detta. Fast lite eget "hitta på" och lite ändringar.

En gryta med grädde , majs,stekt purjo och persikorna. Till det ris.

jag har själv ett recept som man ska ha burkaprikoser, vitlök och timjan som är enormt gott så varför inte persikor. Gärna vitlök i om du har kan nog bli ganska gott.

@amoz

....om du skulle fixa den på följande ingredienser?

ca 500 g grytbitar av fläskkött

I grönsaklådan finns: 2 tomater, en liten bit purjolök, en halv gurka.

Mejeriprodukter: ca 2 dl grädde, ½ liter mjölk, lite margarin och en liten ostkant.

I skafferiet: 1 brk majskorn och en brk persikor. Dessutom lite ris och pasta.

Ja, vad blir det för rätt av detta tro?:o