Har lite samma fråga som zudette. Har oxå bara kokat kondenserad mjölk en gång i ca 3h och den blev ganska hård vilket gjorde att den var väldigt svår att bre ut. Vad jag har förstått så blir den väl hårdare ju längre man kokar den el har jag fått det om bakfoten?
Den här ska jag prova i morgon. Burken svalnar just nu och ska sedan in i kylen.
Recept från Halvåtta hos mig
http://www.recept.nu/1.317406/eric_karlstad/efterratter_godis/agg_mejeri/kattens_tarta
Var i sötaste laget och när jag ville använda det som blev över dagen efter hade kolan blivit rinnig.
Jag bara undrar... har inte använt kondenserad mjölk mer än en gång och kokade den då 2 timmar. Nu ser jag att 3 tim 17 min ska vara den perfekta tiden att koka burken för att få kola. Min fråga är - blir krämen hårdare eller lösare ju längre man kokar den eller tvärtom!???? eller vad är det som händer med kolan ju längre man kokar den? Min tanke var att förkorta koktiden då jag trott att jag kokat den för länge! {waiting}
Den här ska jag prova i morgon. Burken svalnar just nu och ska sedan in i kylen.
Recept från Halvåtta hos mig
http://www.recept.nu/1.317406/eric_karlstad/efterratter_godis/agg_mejeri/kattens_tarta