Plommon i konjak är hållbara - Mina har stått i matkällare i fem år, kanske längre. Smakar helt ok. De är konserverade på det gamla sättet hermetisk inkokning, tror jag det heter.
Vårt plommonträd har tagit semester i år. De tidigare två åren har vi fått staga grenarna, i år blev det väl kanske fem plommon som kom... Du har trots allt ett angenämnt problem. Frys in som Bossse föreslår. Går att använda till allt!
Befinner du dig i närheten av småländska höglandet, är du välkommen att komma hit och plocka precis så mycket du vill. Känns lite tråkigt att behöva ta skottkärran och slänga.
Jag hade samma problem för några dagar sedan, med ett plommonträd fullt av plommon. Det slutade med att jag bakade två plommonkakor med kanel och en massa plommonmuffin. Sedan blev det även fyra burkar av en gudumligt god plommonmarmelad och resterande 3 kg plommon sköljde jag av, halverade, kärnade ur och frös in i plastpåsar där jag markerade vikten. Det gör det väldigt enkelt att ta fram och göra något av senare.