Tråd:
Vaddå Buljong?!

Inlägg

@gnurf

Smula ned 1/2 buljongtärning i det som ska bli din pastasås å sen pytsar du i 2dl vatten. Det löser sig ska du se...:O)

@the_mama97mia

Jag utgår från att 2 dl buljong innebär spädd buljong, i motsats till fond....

@lillaegoxxx

hehe okey!
Då får jag läsa mig till de då=) Tack!

@123linnea

Nej, nej - en buljongtärning är till en halv liter vatten. Ska du ha till 2 dl kan du följaktligen inte ta hela tärningen. Det står säkert på fondflaskan hur mycket man späder med. Ta inte bort vätskan från receptet - det behövs säkert där!

@lillaegoxxx

Jo men fond jag jag ju aldrig behöva 2 dl?
Det blir ju alldels för starkt... Kanske om man tar 1 och 3/4 vatten och 1/4 fond så
kanske det blir lagom.
Eller koka en buljongtärning i två dl vatten?

Vad tror ni, skulle det funka?

@123linnea

Gissar på att du kan göra som du vill... Ta din egna hemkokta; den på buljongtärning och vatten eller den med fond...

@lillaegoxxx

Kanske jag som är trögtänkt men det har då inte gått upp ett ljus för mig än så länge...

Har läst många recept, speciellt pastasåser där det står
2 DL buljong, vad menar man med det?
Eller vart får man tag på buljong? Kan ju aldrig va så
att jag ska behöva koka egen buljong först?

Det enda jag vet av är fond och buljongtärningar....?

Tacksam för svar...!