Tråd:
Varför blir brödet så torrt?

Inlägg

@bagarnjeppson

Hej!

Torrt bröd kan bero på mycket: för lång baktid, för mycket fiber i degen, för lite vatten i degen så att degen blir styv. Bröden blir saftigare om du bakar med hög värme och kortare baktid och skållar degen. Testa och se om detta hjälper!

Lycka till!

Kalle

@peter_stompare

Ett knep jag brukar använda är att tillsätta extra proteiner i form av sojamjöl. Det gör dessutom att du blir proppmätt på en macka

@keskis

Hej Kalle!
Jag har bakat rätt så mycket bröd och när jag ska till att göra limpor blir brödet nästan alltid torrt! Det händer ibland att brödbullar blir torra de med.
Därför brukar vi, dels för att undvika att det blir torrt och dels för att undvika att brödet blir gammalt, frysa in allt bröd som jag bakar och sen ta upp vid behov. Funkar bra för då får ju brödet den där nybakade känslan när man tinat upp det i micron.
Men jag skulle gärna vilja veta vad jag kan göra för att få det där saftiga brödet!
Finns det speciella ingredienser som gör brödet torrt/saftigt eller beror det på jäsningen?
Tack på förhand!

//Jessica

Hacienda López de Haro Gran Reserva
Kraftfull och elegant - "Världsklass!"
329 kr