Skrivet av Vitis den 13 sep 2008
Håller med om Fiskars 'kockkniv', största fördelen är att den har egg hela vägen mot handtaget vilket är fantastiskt bra om man t.ex. skalar vitlöksklyftor. Bladet flexar lite om man tar i vilket gör att den funkar som en 'grov' filékviv också.
Med ett enkelt bryne håller den sig vass många år. Under 100-lappen för kniven ... inte det trådstartaren var ute efter kanske.
Som kockkniv går fiskars bort, dom har helt enkelt inte någon kniv som håller måttet enligt mig. Däremot kommer jag införskaffa några mindre knivar ifrån fiskars som man kan vara lite mer vårdslös med.
Men kockkniven kommer bli en direktimporterad historia direkt ifrån japan av pulverstål med hög hårdhetsgrad som kommer gå loss på 1500:-. Anledningen till att jag kommer investera i en så dyr kniv är att den helt enkelt kommer hålla sig vass länge utan slipning.
Men som sagt drPaul är kockknivarnas gud i sverige och svarar gärna på frågor på flashback.