Tråd:
Vet någon hur sniglar smakar?

Inlägg

@munspele

Jag har ätit sniglar två gånger. En gång på Restaurang Cattelin i Stockholm där jag jobbade på 70-talet. Det var restaurang nr ett! för sniglar på den tiden De köptes färdigt förberedda men fylldes i skalen och täppdes till med vitlökssmör, serverades med baguette. Andra gången var på 80-talet då en bekant plockade vinbergssnäckor vid en tunnelbana mot Hässelby. Jag tror han "matade" dem ett dygn ca med gammal sallad. Det är en ganska lång och något omständlig procedur
innan de är klara. De ska renas på ett sätt först. Rensas inifrån och ut sas. Det är inte gjort på några dygn. Jag ställde upp för att inte göra honom ledsen. Men stack snabbt iväg till
Systemet. Tänkte ska jag äta de sniglarna ska jag ha vin. Jag ska säga att det inte var särskilt gott. Det är nog så att det är smöret som smakar mest. Konsistensen är nog som sagts som stekt svamp eller lever kanske.Det är väl därför man kallar champinjoner med vitökssmör för falska sniglar. Det lagar jag ibland, det är mycket! gott.

Emmchen

@zelium

Sniglar är gott, tycker jag iaf. Ibland kan dom vara lite sega men det brukar fungera ändå.
Du kan göra mycket med sniglar men det vanligaste är nog att äta dom i sina egna skal med vitlökssmör i, och doppa vitt bröd för att få upp det goda vitlökssmöret som snigeln badar i.
Gör ett gott och starkt vitlökssmör, tryck ner det i skalet, lägg i snigeln och toppa med mera smör. Gratinera i ugn. Enkelt och gott. (detta gäller förstås färdigtillagade sniglar)

Mvh Zelium

@estrid1

Har ätit sniglar (djupfrysta) från Lidel och tycker konsistensen påminner lite om svamp, men dom smakar inte mycket förutom av vitlöken.

@rosatalo

Jag har dessa vidriga snäckor på tomten och inget i världen skulle få mig att vilja smaka på dem. Beskrivningen av konsistensen gör en inte heller ett dugg sugen. Lycka till, hoppas du gillar smaken. {sick}

@laserjoe

Jag kan bara hålla med föregående. Tuggummi med vitlökssmak. Fast tuggmotståndet och segheten beror också på hur dom är tillagade och "marinerade". Jag har ätit sniglar som varit som att äta en liten vitlöksmarinerad köttbit, även om det är ovanligt att dom är så.

Jag har också köpt de du beskriver från Lidl och jag överlevde det. Inget "slem" är kvar på tillagade sniglar, det försvinner i tillagningen. Så du behöver inte vara orolig att det är som att hitta sniglar i trädgården och ta upp dom. Inte alls lika.

Lycka till med sniglandet!!

@boz1965

Det är som att tugga tuggummi med vitlökssmak. Inget fel på smaken, men det är en väldigt knepig konsistens enligt min enkla mening. o_O

@rapparen_erkee

Hej

Jag undrar om någon här på matklubben, vet hur vinbergssnäckor smakar, jag har köpt vinbergssnäckor på lidl, de är lagade i Frankrike, det är franska. Lidl brukar sälja vinbergssnäckor med vitlökssmör. Är det säkert att äta de som är köpta, från t.ex Lidl.

Men iallafall, hur smakar dessa sniglar?

Jag har ätit en massa olika saker som gristunga, och en massa andra konstiga saker, så vela testa sniglar också, och nu har jag köpt det. Är de klibbiga eller är det borta?

Hoppas ni förstår min fråga!

Med Vänliga Hälsningar,
Björn Eriksson