Jag har ätit sniglar två gånger. En gång på Restaurang Cattelin i Stockholm där jag jobbade på 70-talet. Det var restaurang nr ett! för sniglar på den tiden De köptes färdigt förberedda men fylldes i skalen och täppdes till med vitlökssmör, serverades med baguette. Andra gången var på 80-talet då en bekant plockade vinbergssnäckor vid en tunnelbana mot Hässelby. Jag tror han "matade" dem ett dygn ca med gammal sallad. Det är en ganska lång och något omständlig procedur
innan de är klara. De ska renas på ett sätt först. Rensas inifrån och ut sas. Det är inte gjort på några dygn. Jag ställde upp för att inte göra honom ledsen. Men stack snabbt iväg till
Systemet. Tänkte ska jag äta de sniglarna ska jag ha vin. Jag ska säga att det inte var särskilt gott. Det är nog så att det är smöret som smakar mest. Konsistensen är nog som sagts som stekt svamp eller lever kanske.Det är väl därför man kallar champinjoner med vitökssmör för falska sniglar. Det lagar jag ibland, det är mycket! gott.
Emmchen