Tråd:
Vila! Med eller utan täcke?

Inlägg

@guhawi

Skrivet av mistralwind den 11 jan 2008

Folie. Håller värmen och vilan gör att köttet inte "blöder" när du skär upp den, det lägger sig under vilan, så att säga... (Y)

Tack för detta svar (och alla andras) men nu vet jag även varför. Ofta så vet man bara att man skall göra si eller så men kanske inte så mycket varför. TACK! :D

@mistralwind

Folie. Håller värmen och vilan gör att köttet inte "blöder" när du skär upp den, det lägger sig under vilan, så att säga... (Y)

@lilljeppe

Ja folie använder jag till steken. Sen är det lättare att skära upp den medans den är varm, men inte för varm. Jag kan tex servera Herrgårdsstek kall med varm sås, potatis och kokta grönsaker. Jummy(Y)

@evaldo

Folie här också , sen ställer jag in den i den avstängda ugnen ugnen tills resten är klart.

@farmoringer

Jag vilar alltid middag med täcke...:p.....................Och steken i folie..

@guhawi

Tack för att ni hjälpte mig i mitt brydderi.
Jag var väl inne på att det var så jag skulle göra, men har inte kunnat läsa mig till det någonstans.
Trevlig kväll!
//Guhawi

@anluk

Jag slår också alltid in köttet i folie innan jag skär upp den (eller nu skall jag vara ärlig innan maken skär upp den=)

@guhawi

Hej,
Ofta står det i recept på stek eller liknande att steken skall vila 10-15 minuter innan man skär upp den. Skall man ha folie över köttet då, annars lär det ju kallna?

//Guhawi