Tråd:
Vilken är DIN favoritmacka?

Inlägg

@redd

Färskt hembakat surdegsbröd på rågsikt och med linfrö, solrosfrön etc.
Bregott, pepparsalami, arla greveost sedan på med ett lager tomat eller paprika och därefter ett salladsblad.

En hög macka kräver ett bastant bröd som inte går sönder eller mossas bara för att man är oförsiktig med det för att inte allt skall ramla av ;P, ca 1cm tjock hembakad surdegs macka är det enda jag hittat som klarar det.
Att jag sedan stod mig hela dagen på 3mackor av ovanstånde model igår gör ju inte saken tråkigare direkt ;P

@anmawa

Grovt bröd med brieost, salami, tomat och groddar är gott. Jag ska gå och fika nu på förmiddagen och jag väljer hellre en god smörgås framför kakor och bakelser.:p

@lajefa

Tonfiskröra eller toast skagenröra, skivat kokt ägg, sallad och färsk gurka i en nybakad baguette.

@medori

För mig är det en skiva av Finax's osötat & gott fullkorn med philadelphiaost / créme bonjour + örtaromat och någon grönsak ovanpå. Groddar är väldigt gott, men ett tunt salladsblad är också super. Ibland blir det Pågens lingongrova med smör och örtaromat. Är lite besatt av den kryddan!

@frida80

Baguette med senaps-majonnäs, ost, rökt skinka, skivad tomat och röd lök i skivor

@maahl

En rostad skiva av nedanstående med omega 3 margarin och skinka på. Två sådana mackor och jag står mig fram till lunch.
Bröd från lunchrestaurangen i Solna

@annelieberggren

Grovt bröd som rostas och så skinka, tomat och aromat.. mm
Wasa sport med majonnäs och falukorv och svartpeppar :p

@lazzzzz0

Oj, det går fort med många inlägg när mackor kommer på tapeten. Ja inte bokstavligt förstås, ha ha. Räksmörgås, salami o brie o många andra. Men, en traditionell köttbulls och rödbetssalladsmörgås har jag inte hunnit se än, så det får bli mitt bidrag. Lars.

@caessa

Ciabata med brieost och salami är favoriten.

@lenajeanette

En klassisk Club Sandwich, oslagbart! Men det är ju mera en hel måltid.:)

@todiiloo

Min absoluta favoritsmörgås är Hirams "Arkitektens specialsmörgås".

Grovt bröd, leverpastej och uppe på detta stekta kantareller med lök, ska avnjutas med ett glas mumma.

@snuosm

Oj, kul tråd! Jag är periodare här då...leverpastej och hackad röd lök på en skiva grovt bröd ibland. Den senaste veckan har det blivit mycket Mjälloms tunnbröd med smör och messmör på. Om nån månad när vi börjar gå ut på utflykter soliga vårvinterdagar, så vill jag ha varm dryck i termos med korvmackor med, dvs falukorvskivor på limpmackor.

Läste även om inlägget med första mackan med julskinkan ljummen på , ni vet...det är verkligen en höjdare, men jag kan inte tänka mig den varianten lagom till sommarsemestern, fniss...:D