Matvetepanna med kräftstjärtar
En 80-talsrätt som jag ofta lagade som nyss utflugen till eget boende. Då använde jag ris och räkor, men numera föredrar jag matvete och…
En 80-talsrätt som jag ofta lagade som nyss utflugen till eget boende. Då använde jag ris och räkor, men numera föredrar jag matvete och…
Samlade receptkort på 90-talet ”Hemlagat!”, där jag hittade denna LCHF-vänliga rätt. Går att variera, t ex med rödlök och stekt bacon.
Modifierad variant av Köpenhamnsbiff med lök. Enklare än att steka biffar i stekpannan. För att inte tala om vad saftigt och gott det blir.
Läste ett knäckrecept i Allt om mat slarvigt. Resultat: supergod kolasås;-)
Det här receptet skapade jag på den tiden man inte pratade om att torsken kunde bli utfiskad. Idag får man välja något lämpligare alternativ…
Passar bäst till fläskkött. Att det råkade bli gin som en av smaksättarna berodde på att jag köpt en ovanligt torr citron.
Enkel sommarmiddag. Ett exempel på att bra råvaror och enkel tillagning ofta ger gott resultat! Det som gör skyn så god är att man…
Till pastan. Passar utmärkt till ett gott rosévin, t ex Puycheric, nr 2209, som är mycket prisvärt. Till vardags kan man hoppa över marinering…
Inspirerad efter sommarens första gräsklippning;-)
Ett måste till sommarens grillfester. Eventuella rester går bra att frysa in.
Lämplig till Lady & Lufsen-middagar, d v s spaghetti och kalvfrikadeller.
En succé på tjejmiddagen.