Tråd:
Vilken potatis till Jansson

Inlägg

@the_mama97mia

Jag gjorde på Asterix senast, mkt grädde, blev krämig och god!

@doctorwho

Själv har jag inte märkt någon skillnad mellan fast och mjölig potatis i Jansson. Men en gång slarvade jag när jag sköljde den strimlade potatisen och fick en kletig Jansson.

@adask330

Okej,Bra att många säger olika saker, har läst flera recept några säger mjölig men ingen säger fast...

Vill ha en Jansson som man tydligt kan se potatisstavarna som simmar i en kletig, knäckig gräddig sås. Då antar jag att det inte är fel att köra på en fast sort liknande astrix som jag tänkt.

@ba10

en mjölig potatis och mycket grädde, jansson ska vara lite "plaskig", tänk på att en mjölig potatis reder grädden en del, det blir tjockare jansson, eller tvärt om.

@amoz

Vill absolut ha en fast potatis till Janssons och mycket grädde!(Y)

@saraw

Jag föredrar också fast potatis, allra helst den rödskaliga Asterix. Gillar när potatisen behåller formen i gratängen och inte blir till en mjölig massa.

@jas65

Jag föredrar fast potatis till Janssons frestelse.

Mvh

@callemero

Håller med rosatalo, mjölig potatis brukar bli bäst. Men det är klart det är en smaksak.

@rosatalo

Jag tycker att vilken mjölig sort som helst blir bra.

@adask330

Vilken potatissort är bäst till Jansson?

Det är ju jättestor skillnad att göra gratäng på olika sorters potatis, Vilken är Bäst till janssons frestelse? Erfarenheter?