Årets kock

Kocken Peter J Skogström från Bunkeflostrand i Skåne blev Årets Kock 2006
De rätter som gjorde honom till svensk mästare var:
– Soppa med råvaror från havet: ”Skummig soppa på dill med kolja, pilgrimsmousseline och citronglaserade rotisar” samt

– En modern nordisk söndagsmiddag: ”Pepparstekt högrev från Blentarp, galette på gulbeta och präst serverad med syrlig potatispuré, picklade rotfrukter och chutney på paradisäpple”.

Läs mer omÅrets kock påhttp://www.aretskock.se/

Matklubben
2006-02-23

Mer inspiration

Svensk matkultur

Idag är matkulturen i Sverige en blandning av vår historia och influenser från andra delar av världen. Kultur är något som människor i ett…

Matkassar med valbara recept

Matglädje är något vi har på Matklubben har så det räcker och blir över, men det är inte överraskning. Samtidigt förstår vi att inte…

Världens superfrukt!

Allt du behöver veta om denna syrliga frukt som sägs göra underverk för din kropp! Grapefrukt är en citrusfrukt som växter främst i länder…