Beaujolais Nouveau

Årets största massmediala vinhändelse infaller tredje torsdagen i november. Då släpps Beaujolais Nouveau. I år, den 16 november, kommer den från Georges Duboeuf som i år dessutom, för första gången någonsin, fått order till samtliga nordiska marknader.

Årets Beaujolais Nouveau är av ovanligt god kvalitet och skörden började redan 28 augusti.
– Det här är den tredje gången i mitt professionella liv som skörden börjat i augusti, säger Georges Duboeuf och fortsätter:
– Första gången var 1947, en av de bästa årgångarna det här århundradet och den andra gången var 1976, ?den stora torkans år”.
Den typiska godisdoften av marshmallows och skumbananer är inte lika framträdande, årets upplaga doftar mer av svarta vinbär och viol. Priset är 60 kri USA är priset faktiskt hela 90 kr. Vinet passar till chark- och ostbuffé och bör drickas ungt. Vinet är något djupare i sin ljusa purpurfärg än man vanligtvis känner igen från Beaujolais Nouveau-viner. Smaken är rund och generös med stor portion av röda bär och toner av körsbär och plommon.

Maria Dahlquist
2000-11-25

Mer inspiration

Svensk matkultur

Idag är matkulturen i Sverige en blandning av vår historia och influenser från andra delar av världen. Kultur är något som människor i ett…

Matkassar med valbara recept

Matglädje är något vi har på Matklubben har så det räcker och blir över, men det är inte överraskning. Samtidigt förstår vi att inte…

Världens superfrukt!

Allt du behöver veta om denna syrliga frukt som sägs göra underverk för din kropp! Grapefrukt är en citrusfrukt som växter främst i länder…