Nyheter på hyllan i juni
Vi tipsar om två riktigt spännande nyheter!
Henrik Norström från Bon Lloc gjorde det otroliga! Han fullföljde Sveriges helt unika framgångsserie med sin silverplacering i Bocuse d Or den 24 januari.
Bocuse d Or är en av världens mest respekterade matlagningstävlingar. Tävlingens namn kommer från kökslegenden Paul Bocuse. Som sponsor av svenska deltagare har Ramlösa Hälsobrunn fått stor uppmärksamhet, inte minst 1997 då Mathias Dahlgren korades till vinnare.
På guldplats kom i år Frankrike med François Adamski och trea blev Island, Islands hittills främsta framgång i den gastronomiska världen. Henrik Norström som tränat hårt sedan augusti var glad att äntligen få laga sina rätter i tävling. På fem och en halv timme lagade Henrik och hans medhjälpare Daniel Höglander, från Vassa Eggen, till två rätter, förrätt på fisk och huvudrätt på lamm.
Maria Dahlquist
2001-01-29
Vi tipsar om två riktigt spännande nyheter!
Fn balans mellan syra och frukt. Utmärkt till pizza bianco med sparris, fisktacos med mangosalsa eller en fräsch sallad med getost.
”Mycket vin med guldkant för pengarna” – årgångsvin från Toscana för 99 kr.
Dags att woka nudlar, steka ris eller hacka chili med inspiration från det asiatiska köket? Då föreslår vi att du serverar ett fruktigt vitt.
Frasig smörstekt torsk med citronsmör och färskpotatis – enklare och lyxigare blir det knappt en fredagkväll! I glaset väljer vi ett friskt och elegant…
För att tävla: Börja prenumerera på Matklubbens nyhetsbrev genom att fylla i formuläret nedan. Prenumerationen är helt kostnadsfri. Matklubbens nyhetsbrev är fyllda med mat,…