Svensk matkultur
Idag är matkulturen i Sverige en blandning av vår historia och influenser från andra delar av världen. Kultur är något som människor i ett…
Sommartid är gärna oplanerad tid, eller borde i varje fall vara det. Fast mat behöver vi ju även under semestern. Då är det praktiskt att ha lite burkar i kyl och skafferi att ta fram när det behövs.
Bra att ha hemma är krossade tomater, tonfisk, majs, chutney, rökta musslor, skinka på burk, pasta, ris , couscous och en uppsättning av olika kryddor.
Du kan sedan ganska lätt göra tonfiskröra med fil, chutney och majs, samt kryddor. Gott i baguette.
Av pasta, krossade tomater, hackad lök och strimlad skinka gör man pasta med tomat- och skinksås.
Koka ris, blanda i tomater och rökta musslor så har du en god risrätt. Smaksätt efter eget behag med olika kryddor.
Couscous är riktig snabbmat. Koka den enligt förpackningen, blanda ner tomater, chutney och lite majskorn så har du en annan god sommarrätt som är lätt att laga.
Margareta Schildt-Landgren
2000-08-11
Idag är matkulturen i Sverige en blandning av vår historia och influenser från andra delar av världen. Kultur är något som människor i ett…
Det blir allt mer vanligt att konsumenter väljer att handla mat online istället för att ta sig till traditionella matbutiker, faktum är att mathandeln…
Handla mat är något vi alla måste göra, vare sig vi vill eller inte. Därför är det fördelaktigt att man gör allt man kan…
Matglädje är något vi har på Matklubben har så det räcker och blir över, men det är inte överraskning. Samtidigt förstår vi att inte…
Chark-SM är Sveriges största kvalitetstävling för svensktillverkade livsmedel. Tävlingen har som syfte att bidra till kvalitetsutveckling och att vägleda konsumenten om vad som är…
Allt du behöver veta om denna syrliga frukt som sägs göra underverk för din kropp! Grapefrukt är en citrusfrukt som växter främst i länder…