Champinjon- och baconpaj

Den här pajen har en härlig fyllning av champinjoner och bacon. Ett gott tillbehör till pajen är tomatsallad.

Ingredienser:
Deg:
180 g vetemjöl
75 g smör
1 tsk salt
1 ägg

Fyllning:
125 champinjoner
1 msk olivolja
150 g bacon
2 ägg
6 msk creme fraiche
1 tsk riven muskot
100 g riven emmenthaler

Tillagning:
Deg:
Sikta mjölet och smula i smöret. Tillsätt salt och samla degen med ägget. Kavla ut degen och lägg i en smord pajform. Förbaka botten i 225 grader i 10 min.

Fyllning:
Rensa och skölj champinjonerna, skär dem i skivor och stek dem i oljan ett par minuter. Stek baconen knaprig på en torr stekpanna. Vispa äggen med creme fraiche och muskotnöt. Fördela champinjoner och bacon på den förbakade botten. Häll äggsmeten över.
Strö på riven emmenthaler och grädda färdigt pajen i 180 grader i 25 min.

Henrik
2005-10-26

Mer inspiration

vinkaraff

Tävla om en vinkaraff på 2 liter

För att tävla: Börja prenumerera på Matklubbens nyhetsbrev genom att fylla i formuläret nedan. Prenumerationen är helt kostnadsfri. Matklubbens nyhetsbrev är fyllda med mat,…

Fynda ”Best Wine in box”
229 kr