Nyheter på hyllan i juni
Vi tipsar om två riktigt spännande nyheter!
Den här pajen har en härlig fyllning av champinjoner och bacon. Ett gott tillbehör till pajen är tomatsallad.
Ingredienser:
Deg:
180 g vetemjöl
75 g smör
1 tsk salt
1 ägg
Fyllning:
125 champinjoner
1 msk olivolja
150 g bacon
2 ägg
6 msk creme fraiche
1 tsk riven muskot
100 g riven emmenthaler
Tillagning:
Deg:
Sikta mjölet och smula i smöret. Tillsätt salt och samla degen med ägget. Kavla ut degen och lägg i en smord pajform. Förbaka botten i 225 grader i 10 min.
Fyllning:
Rensa och skölj champinjonerna, skär dem i skivor och stek dem i oljan ett par minuter. Stek baconen knaprig på en torr stekpanna. Vispa äggen med creme fraiche och muskotnöt. Fördela champinjoner och bacon på den förbakade botten. Häll äggsmeten över.
Strö på riven emmenthaler och grädda färdigt pajen i 180 grader i 25 min.
Henrik
2005-10-26
Vi tipsar om två riktigt spännande nyheter!
Fn balans mellan syra och frukt. Utmärkt till pizza bianco med sparris, fisktacos med mangosalsa eller en fräsch sallad med getost.
”Mycket vin med guldkant för pengarna” – årgångsvin från Toscana för 99 kr.
Dags att woka nudlar, steka ris eller hacka chili med inspiration från det asiatiska köket? Då föreslår vi att du serverar ett fruktigt vitt.
Frasig smörstekt torsk med citronsmör och färskpotatis – enklare och lyxigare blir det knappt en fredagkväll! I glaset väljer vi ett friskt och elegant…
För att tävla: Börja prenumerera på Matklubbens nyhetsbrev genom att fylla i formuläret nedan. Prenumerationen är helt kostnadsfri. Matklubbens nyhetsbrev är fyllda med mat,…