Champinjonomelett

Omeletter är lättlagade, smakar härligt och kan varieras i det oändliga. Mer än bara vardagsmat. Här är ett recept med champinjoner, serverad med sallad och bröd.

Ingredienser:
500 g champinjoner
6 stjälkar blekselleri
50 g smör
1 tsk. salt
8 ägg
4 msk. vispgrädde
4 msk. vatten
1 tsk. paprikapulver
1/2 tsk. salt
50 g riven cheddarost

Tillbehör:
sallad
bröd

Tillagning:
Rensa och halvera champinjonerna. Skiva bleksellerin. Smält hälften av smöret på en stekpanna (21 cm i diameter) och stek champinjonerna vid stark värme i 5 min. Tillsätt selleri och salt och stek ytterligare någon minut.

Vispa ihop ägg, grädde, vatten och paprikapulver. Smält resten av smöret på stekpannan och slå på äggblandningen.

Stek omeletten vid svag värme i ca. 5 min. Rör försiktigt i omeletten medan äggblandningen stelnar. Strö med riven ost och baka färdigt omeletten i ungefär 2 min.

Henrik
2005-10-05

Mer inspiration

Svensk matkultur

Idag är matkulturen i Sverige en blandning av vår historia och influenser från andra delar av världen. Kultur är något som människor i ett…

Matkassar med valbara recept

Matglädje är något vi har på Matklubben har så det räcker och blir över, men det är inte överraskning. Samtidigt förstår vi att inte…

Världens superfrukt!

Allt du behöver veta om denna syrliga frukt som sägs göra underverk för din kropp! Grapefrukt är en citrusfrukt som växter främst i länder…