Cheesecake med persikor

Cheesecake är en engelsk kaka som består av en kräm på en kexbotten. Denna cheesecake är gjord på gräddost och persikor. Kakan blir bäst när den görs dagen före, så att den får tid att stå och dra.

Ingredienser:
8 personer
Botten:
50 g smält smör
50 g socker
75 g krossade kex, tex Digestive
Fyllning:
1 burk avrunna persikor (425 g)
200 g gräddost naturell typ Philadelphia
11/2 dl creme fraiche
2 äggulor
50 g socker
8 gelatinblad
2 äggvitor
50 g socker
Garnering:
Färska bär tex björnbär

Tillagning:
Botten:
Klä botten på en springform (ca. 22 cm diameter) med bakplåtspapper. Rör ihop alla ingredienserna till botten och tryck ut i formen. Ställ botten kallt. Fyllning:
Låt persikorna rinna av ordentligt och mixa dem till en jämn puré. Rör gräddosten mjuk med äggulor och socker. Tillsätt creme fraiche och persikopuré.
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten i 8-10 min. Krama ur gelatinbladen väl och lägg dem i en kastrull. Smält på svag värme och rör konstant.
Tillsätt den smälta gelantinen i persikokrämen. Vispa äggvitorna hårt, tillsätt socker och vänd ner äggvitorna i persikokrämen.
Häll krämen på kexbotten och ställ kakan kallt. Ta bort kanten på formen före servering och dekorera med färska bär.

Henrik
2005-10-28

Mer inspiration

Svensk matkultur

Idag är matkulturen i Sverige en blandning av vår historia och influenser från andra delar av världen. Kultur är något som människor i ett…

Matkassar med valbara recept

Matglädje är något vi har på Matklubben har så det räcker och blir över, men det är inte överraskning. Samtidigt förstår vi att inte…

Världens superfrukt!

Allt du behöver veta om denna syrliga frukt som sägs göra underverk för din kropp! Grapefrukt är en citrusfrukt som växter främst i länder…