Svensk matkultur
Idag är matkulturen i Sverige en blandning av vår historia och influenser från andra delar av världen. Kultur är något som människor i ett…
Det tar inte lång tid att göra den här chokladmoussen, men gör den i god tid så att den får tid att stelna.
Ingredienser:
150 g mörk choklad
2 äggulor
70 g socker
1/2 dl vispgrädde
2 äggvitor
Garnering:
vispad grädde
färska bär, tex hallon
Tillagning:
Smält chokladen i en skål i vattenbad.
Vispa äggulorna med lite av sockret och rör ner den smälta chokladen.
Vispa grädden och vänd ner i chokladkrämen.
Vispa äggvitorna hårt, tillsätt resten av sockret och vänd ner i chokladkrämen.
Häll moussen i vida glas och ställ i kylskåpet. Moussen serveras garnerad med vispad grädde och färska bär.
Henrik
2005-10-20
Idag är matkulturen i Sverige en blandning av vår historia och influenser från andra delar av världen. Kultur är något som människor i ett…
Det blir allt mer vanligt att konsumenter väljer att handla mat online istället för att ta sig till traditionella matbutiker, faktum är att mathandeln…
Handla mat är något vi alla måste göra, vare sig vi vill eller inte. Därför är det fördelaktigt att man gör allt man kan…
Matglädje är något vi har på Matklubben har så det räcker och blir över, men det är inte överraskning. Samtidigt förstår vi att inte…
Chark-SM är Sveriges största kvalitetstävling för svensktillverkade livsmedel. Tävlingen har som syfte att bidra till kvalitetsutveckling och att vägleda konsumenten om vad som är…
Allt du behöver veta om denna syrliga frukt som sägs göra underverk för din kropp! Grapefrukt är en citrusfrukt som växter främst i länder…