Nyheter på hyllan i juni
Vi tipsar om två riktigt spännande nyheter!
Det är mest här i Norden man använder dill. Den kan bli uppemot 60 cm hög med sina smala, välsmakande blad och gula blommor i stora flockar.
Den har sin självklara plats i gravad lax, kräftor, potatisrätter och sallader, särskilt tillsammans med skaldjur.
Krondill växer inte i små krukor vilket vanlig dill gör. I USA använder man uttrycken dill seed (fröna) och dill weed (blad) för att skilja delarna åt. Fröna används mot kräkningar, hicka, lindrar väderspänningar och är dessutom rik på mineralämnen.
Dillsnaps
Lägg en dillkvist i en halvflaska (350 ml) Brännvin Special. Låt stå i 12 timmar. Servera gärna snapsen med dillkvisten kvar i flaskan eftersom det ser så trevligt ut. Efter 2 dagar måste du dock avläsgna kvisten för smakens skull. Dillsnapsen blir ganska snabbt unken i smaken. Efter 1-2 veckor har den tappat mycket av sin fräschör.
Matklubben
2006-07-31
Vi tipsar om två riktigt spännande nyheter!
Fn balans mellan syra och frukt. Utmärkt till pizza bianco med sparris, fisktacos med mangosalsa eller en fräsch sallad med getost.
”Mycket vin med guldkant för pengarna” – årgångsvin från Toscana för 99 kr.
Dags att woka nudlar, steka ris eller hacka chili med inspiration från det asiatiska köket? Då föreslår vi att du serverar ett fruktigt vitt.
Frasig smörstekt torsk med citronsmör och färskpotatis – enklare och lyxigare blir det knappt en fredagkväll! I glaset väljer vi ett friskt och elegant…
För att tävla: Börja prenumerera på Matklubbens nyhetsbrev genom att fylla i formuläret nedan. Prenumerationen är helt kostnadsfri. Matklubbens nyhetsbrev är fyllda med mat,…