Svensk matkultur
Idag är matkulturen i Sverige en blandning av vår historia och influenser från andra delar av världen. Kultur är något som människor i ett…
Plantan ser spinkig ut med ljusgröna blad och rosaskiftande blommor.
Man använder både de färska bladen och de runda fröna som ger en mycket kraftigare smak. Koriander kommer faktiskt från östra Medelhavsområdet men är mer känd som en örtkrydda i Fjärran Östern, Karibien, Indien och Thailand.
Få är likgiltiga för koriander, man antingen älskar eller hata den. Smaken är söt, något bitter. Blad från korianderplantan används att strö över soppor och sallader och fröna används som brödkrydda och i sillinläggningar. Ofta används koriander tillsammans med kanel, ingefära, vitlök och limeblad och ingår i många curryblandningar. Tuggade frön främjar matsmältnngn och missbruk kan leda till beroende.
Maria Dahlquist
2000-07-24
Idag är matkulturen i Sverige en blandning av vår historia och influenser från andra delar av världen. Kultur är något som människor i ett…
Det blir allt mer vanligt att konsumenter väljer att handla mat online istället för att ta sig till traditionella matbutiker, faktum är att mathandeln…
Handla mat är något vi alla måste göra, vare sig vi vill eller inte. Därför är det fördelaktigt att man gör allt man kan…
Matglädje är något vi har på Matklubben har så det räcker och blir över, men det är inte överraskning. Samtidigt förstår vi att inte…
Chark-SM är Sveriges största kvalitetstävling för svensktillverkade livsmedel. Tävlingen har som syfte att bidra till kvalitetsutveckling och att vägleda konsumenten om vad som är…
Allt du behöver veta om denna syrliga frukt som sägs göra underverk för din kropp! Grapefrukt är en citrusfrukt som växter främst i länder…